Η Caitlyn Jenner αποκάλυψε ότι «είναι υπέρ» της επαναφοράς της θανατικής ποινής στην Καλιφόρνια, λίγες μέρες μετά από τις απαράδεκτες, όπως χαρακτηρίστηκαν, δηλώσεις της για τις τρανς αθλήτριες.

Η θανατική ποινή είναι μια νόμιμη τιμωρία στην πολιτεία της Καλιφόρνια, αλλά οι εκτελέσεις έχουν σταματήσει από το 2006 με ομοσπονδιακή δικαστική απόφαση. Ο κυβερνήτης, Gavin Newsom, επέβαλε επίσημο μορατόριουμ (αναστολή) στις εκτελέσεις το 2019.

Η Caitlyn Jenner αγωνίζεται επί του παρόντος να γίνει η επόμενη κυβερνήτης της Καλιφόρνια στις επερχόμενες εκλογές και μίλησε για πολλά ζητήματα σε μια συνέντευξή της με το CNN.

Μιλώντας στη Dana Bash τη Δευτέρα (10 Μαΐου), δήλωσε:

«Είμαι υπέρ της θανατικής ποινής».

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε γιατί οι άνθρωποι πρέπει να την ψηφίσουν στις εκλογές, η Caitlyn Jenner είπε:

«Επειδή είμαι χαριτωμένη και αξιολάτρευτη».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Jenner είπε ότι πιστεύει ότι θα ήταν μία καλή κυβερνήτης, γιατί έχει «μεγάλη ικανότητα να ακούει» και «αγαπά τις ιδέες».

«Ήμουν στη Ρεπουμπλικανική πλευρά μόνο λόγω των συντηρητικών οικονομικών αρχών, των χαμηλότερων φόρων, των λιγότερων κανονισμών, η λίστα συνεχίζεται. Αλλά και από την άλλη πλευρά, ήμουν πολύ περισσότερο σαν τους Δημοκρατικούς», είπε η Jenner.

«Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν κοινωνικά ζητήματα που βρίσκονται εκεί έξω, ότι οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια και η κυβέρνηση μπορεί να διαδραματίσει ρόλο σε αυτό. Αλλά δεν μπορείς να έχεις το ένα χωρίς το άλλο, δεν μπορείς να έχεις κοινωνικά προγράμματα… αν δεν έχεις οικονομία. Νομίζω λοιπόν ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να σταματήσουμε την έξοδο των ανθρώπων από την Καλιφόρνια», είπε ακόμη, ισχυριζόμενη ότι οι άνθρωποι φεύγουν από την πολιτεία λόγω υψηλών φόρων.