Απείλησαν να τον σκοτώσουν αν βάψει το σπίτι του rainbow – μετά ήρθαν οι γείτονες

04/05/2021
από

“Το μήνυμα που θέλουμε να μεταφέρουμε είναι πως δεν πρέπει να επιτρέπουμε σ’ αυτούς που μας εκφοβίζουν να μας που το πώς θα ζήσουμε τη ζωή μας”, έγραψε ο Mykey O’Halloran στο Facebook.

Ο Mykey O’Halloran είναι γνωστός για τη δημιουργία ζωηρών, πολύχρωμων χτενισμάτων. Έτσι, όταν πριν λίγους μήνες αγόρασε πριν ένα μπεζ σπίτι, ένιωσε την ανάγκη να το αλλάξει.

Ο 29χρονος, θέλοντας να δείξει την υπερηφάνεια του ως ΛΟΑΤ+ αποφάσισε να ζωγραφίσει το νέο του παραθαλάσσιο σπίτι στο νησί Phillip, μια μικρή κοινότητα περίπου 7.000 ατόμων στην Αυστραλία, στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Δυστυχώς, όμως, δέχθηκε ομοφοβική επίθεση από μια ομάδα ντόπιων. Τότε ο O’Halloran αποφάσισε να στηριχθεί στην κοινότητά του, για να ζωγραφίσει το σπίτι των ονείρων του.

“Είμαι καλός άνθρωπος και φέρνω χαρά με τα ουράνια τόξα και κανένας ομοφοβικός δε θα μου πει το πώς να ζήσω τη ζωή μου”, έγραψε ο O’Halloran στο Facebook. “Αυτό το σπίτι θα είναι rainbow και θα στέκεται με περηφάνια.”

Το πρόβλημα ξεκίνησε στις 16 Μαρτίου, όταν ο O’Halloran είπε ότι πέντε θυμωμένοι άντρες χτύπησαν στην πόρτα του και του φώναξαν για τα σχέδιά του να βάψει το σπίτι του, το οποίο αγόρασε τον Φεβρουάριο.

“Όταν άνοιξa την πόρτα με έβρισαν και με απείλησαν πως αν βάψω το σπίτι, θα ξαναβρεθούμε και δε θα είναι για καλό”.

Μιλώντας στην Post, ο O’Halloran δήλωσε, επίσης, πως οι άγνωστοι τον απείλησαν ακόμη και να τον σκοτώσουν, αν προχωρούσε με τα σχέδιά του να βάψει το σπίτι του.

“Ένιωσα φόβο. Eκείνο το βράδυ έκλαψα μετά αυτή την εισβολή, την παραβίαση, την ομοφοβική επίθεση και απειλή μέσα στο ίδιο μου το σπίτι”, έγραψε στο Facebook. .

Μέσα σε ένα μήνα, η διάθεση του O’Halloran είχε αλλάξει αφού περισσότεροι από 100 άνθρωποι εμφανίστηκαν με πινέλα στο χέρι, για να ζωγραφίσουν το σπίτι του.

“Η θετική ανταπόκριση γέμισε την καρδιά μου με αγάπη και με έκανε να νιώθω ότι δεν είμαι μόνος” είπε στην Post. “Άνθρωποι περνούσαν για να με χαιρετήσουν και να με καλωσορίσουν στη γειτονιά.”

Η Linda Wilson βρέθηκε εκεί για να τον βοηθήσει. Όπως αναφέρει ήταν σημαντικό για εκείνη να “δείξει αλληλεγγύη και υποστήριξη” για τον νέο της γείτονα.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!