1528: Γραμμή LGBT Υποστήριξης

10/10/2012
από
antivirus magazine διαφήμιση

Από την 1 Αυγούστου 2012ξεκίνησε να λειτουργεί η Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης για LGBT (lesbian, gay, bisexual, transgender) νέους και νέες :1528 και απευθύνεται σε άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό ή/και ταυτότητα φύλου, στις οικογένειές τους αλλά και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Καλώντας το 1528, οι νέοι και οι νέες με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό ή/και ταυτότητα φύλου, οι οικογένειές τους, αλλά και οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, λαμβάνουν ολοκληρωμένη ειδική συμβουλευτική ενημέρωση και ψυχολογική υποστήριξη αναφορικά με την αποδοχή της σεξουαλικής διαφορετικότητας και την ορθή διαχείριση περιστατικών αρνητικής διάκρισης σε σχέση με τον διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα, στην οικογένεια, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο και στον εργασιακό χώρο.

 

Αναλυτικά, η Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης παρέχει:

1. συμβουλευτική υποστήριξη στα άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς

2. ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά τους

3. παροχή πληροφοριών σχετικά με ζητήματα που τους αφορούν

4. παραπομπή σε άλλες υπηρεσίες και φορείς, όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο

Το ωράριο που θα λειτουργεί η γραμμή είναι Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 12:00 έως τις 20:00

Η γραμμή υποστήριξης είναι μία πρωτοβουλία της ΟΛΚΕ και της ΓΓΝΓ και δημιουργήθηκε στα πλαίσια της πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς για την καταπολέμηση των κοινωνικών διακρίσεων και του σχετικού προγράμματός της «Ζούμε όπως κι Εσύ»

www.1528helpline.org

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!