Έξι μοναδικές ΛΟΑΤΚΙ+ ταινίες που δεν έχετε δει

10/05/2021
Οι έξι καλύτερες ΛΟΑΤΚΙ+ ταινίες που δεν έχετε δει

Μια καλή ταινία είναι ένας υπέροχος τρόπος για να περάσει κανείς ένα ευχάριστο βράδυ. Μια ταινία με ΛΟΑΤΚΙ+ περιεχόμενο όμως, είναι η απόλυτη επιλογή.

Παρακάτω θα σας μιλήσω για έξι ταινίες που πιθανόν δεν έχετε δει, αλλά που αξίζουν την προσοχή σας. Οι τίτλοι καλύπτουν σχεδόν όλα τα είδη, για να διασκεδάσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Καλές προβολές!

Flawless (1999) – Βαθμολογία IMDb 6.5

Αυτή η υπέροχη δραματική κομεντί με πρωταγωνιστή τον πάντα καθηλωτικό Robert De Niro, θα σας κάνει να συγκινηθείτε, αλλά και να γελάσετε. Η πλοκή εκτυλίσσεται γύρω από το χαρακτήρα του De Niro, που αναγκάζεται να ακολουθήσει μαθήματα αποκατάστασης φωνητικών χορδών έπειτα από ένα ατύχημα. Αυτό που δεν ξέρει, είναι ότι η δασκάλα του είναι μια τρανς κοπέλα που πρόκειται να του αλλάξει τη ζωή. Με τον εξαίρετο Phillip Seymou Hoffman στον ρόλο της φιλόδοξης αυτής δασκάλας, η ταινία δίνει μαθήματα ζωής και ανθρωπιάς.


Seed Of Chucky (2004) – Βαθμολογία IMDb 4.8

Πρόκειται για το πέμπτο sequel της σειράς ταινιών με πρωταγωνίστρια τη δολοφονική Κούκλα του Σατανά. Η πλοκή, αν και βουτηγμένη στο αίμα, έχει πολλά στοιχεία μαύρου χιούμορ. Μην αποθαρρυνθείτε εάν δεν έχετε δει τις προηγούμενες ταινίες, και μη σας ξεγελά η οριακά κακή βαθμολογία. Οι ευφάνταστες σκηνές βίας είναι απολαυστικές, ενώ η ανατροπή στο μέσον της ταινίας θα σας κινητοποιήσει να φτιάξετε περισσότερο ποπ-κορν!


Sleepaway Camp (1983) – Βαθμολογία IMDb 6.3

Ακόμα μια πρόταση τρόμου, αυτήν τη φορά σε πιο σοβαρά μονοπάτια. Αυτό το καλτ διαμάντι, περιγράφει τις δυσάρεστες περιπέτειες μερικών προέφηβων σε μια κατασκήνωση, δίπλα σε μια υπέροχη λίμνη. Μια σκοτεινή φιγούρα κρύβεται πίσω από τις φυλλωσιές, και κανένας δεν ξέρει ποιος (ή ποια) διαπράττει αυτά τα σοκαριστικά εγκλήματα. Αν νομίζετε ότι όλα τα παραπάνω σας ακούγονται γνώριμα, έχετε απόλυτο δίκιο. Αν, όμως, εικάζετε ότι η ταινία θα είναι προβλέψιμη, τότε κάνετε μεγάλο λάθος!


To Wong Foo Thanks for Everything, Julie Newmar (1995) – Βαθμολογία IMDb 6.6

Ίσως η αγαπημένη μου από τις ταινίες της λίστας, αυτή η κωμωδία τα έχει όλα, με την πλοκή να είναι απλή, αλλά ξεκαρδιστική. Τρείς φιλόδοξες drag queens αποφασίζουν να κάνουν ένα ταξίδι για να συναντήσουν το όνειρό τους. Τίποτα, όμως, δεν πάει όπως θα το ήθελαν. Μια απρόσμενη βλάβη στο αυτοκίνητό τους, τις αναγκάζει να παραμείνουν σε έναν συντηρητικό οικισμό. Απρόοπτα, παρεξηγήσεις και πολύ γκλίτερ συνθέτουν μια ξεσηκωτική προβολή!


Behind The Candelabra (2013) – Βαθμολογία IMDb 7.0

Η ζωή, τα πάθη και η μαεστρία του θρυλικού πιανίστα Λιμπεράτσι, αποτυπώνονται υπέροχα σε αυτήν τη βιογραφία. Με δύο Χρυσές Σφαίρες και 42 ακόμη κινηματογραφικές νίκες, αυτή η ταινία συμπυκνώνει αριστοτεχνικά όλα όσα θα θέλαμε να μάθουμε για έναν σταρ παγκόσμιου βεληνεκούς. Ο Michael Douglas και ο Matt Damon δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας, σε μια ταινία που θυμίζει παραμύθι, αλλά δεν είναι. Αξίζει να τη δείτε.


Desert Hearts (1985) – Βαθμολογία IMDb 7.0

Αυτό το υπέροχο κοινωνικό δράμα εποχής, μας ταξιδεύει στη δεκαετία του ’50. Δυο γυναίκες με φαινομενικά πολλές διαφορές, ενώνονται μοναδικά με φόντο την Αμερικάνικη Δύση. Οι διάλογοι είναι εξαιρετικοί, ενώ η αυθεντικότητα του σεναρίου είναι ένα από τα πολλά ατού της ταινίας. Αν σας αρέσουν τα μαγευτικά τοπία της Νεβάδα και η ρετρό αισθητική, τότε βάλτε τη στα προσεχώς και δεν θα χάσετε.

Μελίτα Σκαμπώ

Η Drag Queen της καρδιάς σας, τώρα και στο antivirus! Τα άρθρα μου κινούνται ανάμεσα στην κωμωδία και στην φάρσα, με τις αναλαμπές σοβαρότητας να είναι σπάνιες. Διαβάστε με δική σας ευθύνη και μην ξεχνάτε ότι η αλεπού κι αν κρύβεται, προβάλλει η ουρά της. Έχω και σελίδα στο Facebook, βρείτε με κι εκεί (κάνω αραιές αναρτήσεις, αλλά μαζεύω likes).




Δες και αυτό!