Men Going Their Own Way: Ένα επικίνδυνο κίνημα

01/05/2021
Men Going Their Own Way
Men Going Their Own Way: Ένα επικίνδυνο κίνημα
Υπάρχει μια φαλλοκρατική διαδικτυακή κοινότητα που προωθεί τον μισογυνισμό και την πλήρη απαξίωση σε ό,τι έχει να κάνει με τις θηλυκότητες. Είναι η Men Going Their Own Way (σε ελεύθερη μετάφραση Άνδρες Διαλέγουν το Δικό τους Μονοπάτι) ή αλλιώς MGTOW. Σε αυτό το άρθρο θα μάθουμε τι εκπροσωπεί, αλλά και για την ανεπανόρθωτη ζημιά που προκαλεί.

Καλυμμένη ελαφρώς κάτω από τον μανδύα των δικαιωμάτων των ανδρών, η MGTOW κοινότητα είναι σχεδόν αποκλειστικά διαδικτυακή. Και λέω ελαφρώς καλυμμένη, μιας και με μια πρόχειρη αναζήτηση, τα πιστεύω και οι προθέσεις τους γίνονται πέρα από προφανή.

Δημιουργημένη στις αρχές του 2000, ο στόχος της ήταν να ”αφυπνίσει” τους, καταπιεσμένους από τις γυναίκες, άνδρες. Με πρόσχημα την ισότητα των φύλων, αλλά με ξεκάθαρη εναντίωση στον φεμινισμό, οι αναρτήσεις και οι ανακοινώσεις του κινήματος προβάλλουν την τοξική αρρενωπότητα ως μονόδρομο, επικαλούμενες τη φύση, αλλά και τις προγονικές καταβολές του ανθρώπου.

Ακριβοθώρητος, με πολλαπλά πρωτόκολλα ασφάλειας και ενδελεχείς ελέγχους περιεχομένου, ο ιστότοπος του MGTOW είναι ακριβώς αυτό που θα περίμενε κανείς: ένα ομοιογενές μίγμα απόψεων και συμβουλών που καθαιρεί τις γυναίκες σε ανθρώπους δεύτερης κατηγορίας. Το ίδιο περιεχόμενο βρίσκεται και στην επίσημη σελίδα του Facebook, με δεκάδες άλλες δευτερεύουσες σελίδες να προωθούν τις απόψεις του κινήματος και σε τοπικό επίπεδο.

Με 349 ακόλουθους, η σελίδα MGTOW ΕΛΛΑΣ βρίθει από μιμίδια και κείμενα που, με χιούμορ καταστροφικής ποιότητας, παρουσιάζουν το ανδρικό φύλο ως σκλάβο του γυναικείου, αντιγράφοντας πιστά τον εμετικό προσανατολισμό όλων των αδελφικών ιστότοπων και σελίδων.

Ένα από τα κύρια ”προτερήματα” που προτάσσει το κίνημα, είναι η ανανεωμένη και απελευθερωμένη στάση ζωής.

Βασισμένο σε μια σκηνή από την ταινία The Matrix, όπου ο πρωταγωνιστής επιλέγει να καταπιεί το Κόκκινο Χάπι -το χάπι της αλήθειας και της αφύπνισης- αντί του Μπλε που οδηγεί στη λήθη, το διάγγελμα του MGTOW κάνει μια αλληγορία-πρόταση στους άνδρες όλου του κόσμου. Όσοι επιλέξουν το μονοπάτι της αλήθειας, γίνονται κοινωνοί σε μια νέα, βελτιωμένη έκδοση του σύγχρονου αρσενικού, απαλλαγμένο από τη γυναίκα-δυνάστη. Για το κίνημα, η θηλυκότητα είναι όχι μόνο κατώτερη από την αρρενωπότητα, αλλά και επικίνδυνη. Βάσει των αρχών του, το κίνημα αντικειμενοποιεί τις γυναίκες, προβάλλοντας μια σειρά από ελαττώματα και μειονεκτήματα. Έτσι, τοποθετεί τους άνδρες ”στη θέση που τους αξίζει”, με τις γυναίκες να αποτελούν βοηθητικό σκεύος για την ικανοποίηση των αναγκών τους.

Πέρα από τις θηλυκότητες, το κίνημα εναντιώνεται και στο ΛΟΑΤΚΙ+ φάσμα. Το MGTOW, όχι μόνο δεν αναγνωρίζει, αλλά εξευτελίζει ο,τιδήποτε αποκλίνει από το δικό του φυσιολογικό. Σύμφωνα με το συνολικό περιεχόμενο των ανακοινώσεων του, ο άνδρας είναι αποκλειστικά cis ετεροφυλόφιλος. Ειδικά για τα τρανς άτομα, οι απόψεις είναι καθολικές και απάνθρωπες, με τους χαρακτηρισμούς να είναι απόλυτα κακοποιητικοί. Συνεπώς, μιλάμε για ένα κίνημα που έχει σκοπό να απαλλοτριώνει σε συνεχή βάση την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Η σωβινιστική εμμονή του MGTOW για την πλήρη απαξίωση των γυναικών, δεν είναι απλά μια διαφορετική άποψη ή στάση ζωής. Μέσα από φαινομενικά αθώες παρακινήσεις και περιεχόμενο επικαλούμενο στην αυθεντία, συντηρεί τον μισογυνίστικο σπόρο της θυματοποίησης των ανδρών και της κουλτούρας του βιασμού. Οι καταγγελίες ενάντια στις κακοποιητικές πράξεις, η αποστόμωση του απάνθρωπου λόγου και συνεχής ενημέρωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον φεμινισμό, είναι η μόνη απάντηση. Είναι ο δρόμος που έχει τη δύναμη να σκεπάσει το μονοπάτι του μίσους.


Πηγές
https://en.wikipedia.org/wiki/Men_Going_Their_Own_Way
https://en.wikipedia.org/wiki/Red_pill_and_blue_pill
https://www.mgtow.com (μη ασφαλής σύνδεση)
https://www.facebook.com/Mgtow-293121844463118/
https://www.facebook.com/Mgtow-440734483119813/
https://www.facebook.com/MGTOW-ΕΛΛΆΣ-492412217948803

Μελίτα Σκαμπώ

Η Drag Queen της καρδιάς σας, τώρα και στο antivirus! Τα άρθρα μου κινούνται ανάμεσα στην κωμωδία και στην φάρσα, με τις αναλαμπές σοβαρότητας να είναι σπάνιες. Διαβάστε με δική σας ευθύνη και μην ξεχνάτε ότι η αλεπού κι αν κρύβεται, προβάλλει η ουρά της. Έχω και σελίδα στο Facebook, βρείτε με κι εκεί (κάνω αραιές αναρτήσεις, αλλά μαζεύω likes).




Δες και αυτό!