Ο Elliot Page μίλησε ενάντια στην τρομακτική έξαρση των «σκληρών και εξαντλητικών» αντι-τρανς νομοσχεδίων, που διαδίδονται στις Η.Π.Α.

Ο Page, μέσω του λογαριασμού του στο Instagram, προσπάθησε να παροτρύνει τα άτομα που τον ακολουθούν να σταθούν, επίσης μέσω των δικών τους λογαριασμών, ενάντια στους νόμους κατά των τρανς-ατόμων, οι οποίοι περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τον αποκλεισμό των τρανς αθλητριών από γυναικείες αθλητικές ομάδες και την απαγόρευση των αναστολών εφηβείας για τρανς παιδιά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @elliotpage


Έτσι, ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία του, που φαίνεται να κρατάει μια πινακίδα που γράφει «προστατεύστε τα τρανς παιδιά», κι έγραψε:

«Καθώς βλέπω την προώθηση αυτών των νόμων, να επιτίθενται στην τρανς νεολαία των Η.Π.Α., ειδικά αυτήν την εβδομάδα στη Φλόριντα, την Αλαμπάμα, το Τέξας και τη Βόρεια Ντακότα, σκέφτομαι τα τρανς αδέλφια μου και τον συλλογικό πόνο που πρέπει να υπομείνει η κοινότητά μας για να μάχεται ξανά και ξανά για το δικαίωμά μας να υπάρξουμε.» 

“Αυτοί οι νόμοι είναι εξοργιστικοί, σκληροί και εξαντλητικοί.”

«Εγκαλέστε τους εκπροσώπους σας. Πείτε τους να αντιταχθούν στη νομοθεσία που μας κάνει διάκριση. Πείτε τους ότι η πρόσβασή μας στην υγειονομική περίθαλψη είναι αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα. Πείτε τους να επιτρέψουν στα τρανς παιδιά να παίζουν σπορ.»

“Πείτε τους ότι #TransPeopleBelong – πάντα, και για πάντα.” 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @elliotpage

Σύμφωνα με το CNN, μέχρι τώρα το 2021, 33 πολιτείες έχουν εισαγάγει περισσότερους από 100 αντι-τρανς νόμους σε όλες τις Η.Π.Α.

Ο Elliot Page δεσμεύτηκε να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του για να υποστηρίξει τα δικαιώματα των τρανς ατόμων, από την πρώτη του συνέντευξη, τότε που έκανε coming out ως τρανς. Εκείνη την περίοδο, ο Elliot Page είχε πει στο περιοδικό Time, ότι είναι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει το «προνόμιο» του για να αγωνιστεί για τα δικαιώματα των τρανς.

Ian McKellen: Χαρά και απογοήτευση για το coming out του Elliot Page