Ακροδεξιά πλατφόρμα ζητά τον θάνατο του προσωπικού του Pornhub

19/04/2021
από
Pornhub, εργασία στο σεξ, Exodus Cry, Mindgeek, Traffickinghub

Εξτρεμιστικές χριστιανικές ομάδες χρησιμοποιούν την ακροδεξιά πλατφόρμα κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης Gab για να καλέσουν κι άλλα άτομα που θα στηρίξουν την προσπάθειά τους για να «υπερασπιστούν γυναίκες και παιδιά» «καταργώντας τη σεξουαλική εργασία και τα τρανς δικαιώματα.» 

Pornhub, εργασία στο σεξ, Exodus Cry, Mindgeek, Traffickinghub

Τον Φεβρουάριο, οι εκκλήσεις για βία ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, όταν δημοσιεύτηκε μια φωτογραφία ενός στελέχους του PornHub στο Gab με το μήνυμα: «Καταζητείται! Για εγκλήματα κατά γυναικών και παιδιών. Βοηθήστε μας να σύρουμε τις πορνοστάρ και τους πορνοστάρ στη δικαιοσύνη. Σώστε τα παιδιά σας από την ιδεολογία των ΛΟΑΤ. Σώστε την κόρη σας από το να γίνει πόρνη. Σώστε τη λευκή φυλή!»

Η δημοσίευση του Gab περιέγραψε το Pornhub ως «καρτέλ» και ανέφερε ότι εάν η καναδική κυβέρνηση (η μητρική εταιρεία του Pornhub, Mindgeek, που έχει έδρα στον Καναδά) δεν καταδικάζει τους υπαλλήλους της σε θάνατο, τα μέλη της χριστιανικής ομάδας θα τους εκτελέσουν.

Η ολοένα και πιο βίαιη ρητορική, με ακροδεξιούς και χριστιανούς εξτρεμιστές εναντίον τον ΛΟΑΤ+ ατόμων, των γυνακών, των εργαζομένων στο σεξ και των τρανς δικαιωμάτων, οδηγείται από πρωτοβουλίες κατά της εμπορίας ανθρώπων, σύμφωνα με ένα άρθρο του Vice για τις δημοσιεύσεις του Gab με τίτλο: «Η Σταυροφορία εναντίον του Pornhub θα σκοτώσει κάποιο άτομο.»

“Heil Exodus Cry!” αναφέρεται σε μια άλλη δημοσίευση του Gab από μια νεοναζιστική ομάδα, αναφερόμενη σε μια οργάνωση κατά της σωματεμπορίας, που βασίζεται στη χριστιανική πίστη και έχει δεσμούς με μια ομοφοβική mechchurch που θέλει να τερματίσει τη βιομηχανία του πορνό.

Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, η Exodus Cry δημοσίευσε ένα blog σχετικά με το ίδιο στέλεχος του Pornhub με το όνομα Gab, λέγοντας ότι θέλει οι άνθρωποι «να συμμετάσχουν στον αγώνα για να εκθέσουν τη Mindgeek και να σύρουν τα «πραγματικά» στελέχη τους στη δικαιοσύνη, για κέρδη από τα εγκλήματα που σχετίζονται με το σεξ.» Η εκστρατεία Exodus Cry εναντίον του Pornhub, περιλαμβάνει μπλουζάκια με το hashtag #Traffickinghub, που πωλούνται για 25 δολάρια και έχει σκοπό, όπως δηλώνεται, να κλείσει εντελώς το Pornhub.

Μια άλλη εικόνα που δημοσιεύτηκε στο Gab δείχνει γυναίκες που φορούν μπλουζάκια #Traffickinghub με τη λεζάντα: «Οι εθελόντριες στο Λος Άντζελες πραγματοποιούν περιπολίες, ψάχνουν για πόρνες, μαστροπούς και TIM/TIF [«trans identified male/trans identified female», που είναι τρανσφοβικές προσβολές]. «Οι γυναίκες πρέπει να προστατευθούν με κάθε κόστος, η κυβέρνηση του Μπάιντεν δε θα το κάνει και η κατάσταση μόνο θα επιδεινώνεται! Υπερασπιστείτε τις γυναίκες και τα παιδιά, καταργήστε την εργασία στο σεξ και τα τρανς δικαιώματα.»

«Παρακολουθώ αυτά τα πράγματα εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια και παρακολουθώ τις ακροδεξιές κοινότητες του διαδικτύου τα τελευταία χρόνια, και ταράζομαι διαβάζοντας αυτό», έγραψε στο Twitter η δημοσιογράφος Melissa Gira Grant, συγγραφέας του «Playing The Whore: The Work of Sex Εργασία.»

Η Mary Moody, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Εργατών & Καλλιτεχνών της Βιομηχανίας Ενηλίκων, δήλωσε στο Vice ότι οργανώσεις, όπως η Exodus Cry, προσπαθούν να εξαλείψουν τη βιομηχανία ενηλίκων κάνοντας τα εργαζόμενα άτομα στο σεξ να φοβούνται για τη ζωή τους.

«Οι βίαιες εικόνες από τους οπαδούς τους είναι το άμεσο αποτέλεσμα της βίαιης ρητορικής τους κατά των εργαζομένων στο σεξ», δήλωσε. «Το Traffickinghub προσκάλεσε τους οπαδούς του σε μια θανατηφόρα φρενίτιδα, κι αυτός είναι ο στόχος, και εκείνες/οι ευθύνονται για τον φόβο που ζουν τα εργαζόμενα άτομα στο σεξ και για τους θανάτους που θα ακολουθήσουν».

Ένας εκπρόσωπος του Pornhub είπε: «Η ανεξέλεγκτη ρητορική κατά της πορνογραφίας έχει αυξήσει δραστικά τις περιπτώσεις απειλών θανάτου εναντίον των υπαλλήλων μας.

«Δυστυχώς, ήταν επίσης επιζήμιο για τις εκατοντάδες χιλιάδες μοντέλων που επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα μας για να κερδίσουν τα προς το ζην».

Η πλειονότητα των οργανώσεων κατά της εμπορίας ανθρώπων στις Η.Π.Α. πιέζει για το «σκανδιναβικό μοντέλο», το οποίο ποινικοποιεί τους αγοραστές του σεξ.

Η βουλεύτρια Diane Johnson άρχισε πρόσφατα να προσπαθεί να εισαγάγει το σκανδιναβικό μοντέλο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η πλειοψηφία των ομάδων υπεράσπισης των εργαζομένων στο σεξ, καθώς και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως η Διεθνής Αμνηστία, η Εκστρατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και οι ομάδες εκστρατειών για τα δικαιώματα των τρανς ατόμων είναι κατά του μοντέλου αυτού.




Δες και αυτό!