Συνάντηση accept – ΛΟΑΤ Κύπρου με τον Δήμαρχο Λεμεσού

05/01/2012
από
antivirus magazine διαφήμιση

Την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου η accept – ΛΟΑΤ Κύπρου συναντήθηκε με τον επανεκλεγέντα Δήμαρχο Λεμεσού Ανδρέα Χρίστου μετά από πρωτοβουλία και πρόσκληση του Δημάρχου.
Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από εκπροσώπους της accept, για την δράση και τις εκδηλώσεις του σωματείου, την κατάσταση αναφορικά με τα ΛΟΑΤ δικαιώματα στην Κύπρο καθώς και για τις νομικές διεκδικήσεις του σωματείου για την κατοχύρωση των ΛΟΑΤ δικαιωμάτων. Ο Δήμαρχος αναγνώρισε την σημασία της νομικής κατοχύρωσης των δικαιωμάτων τόσο των ΛΟΑΤ προσώπων όσο και ζευγαριών ως βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Πέρα από την νομική κατοχύρωση αναγνώρισε ότι για την καταπολέμηση της ομοφοβίας και την αποδοχή από την κοινωνία των ΛΟΑΤ προσώπων πρέπει να γίνουν δράσεις σε πολλά επίπεδα, όπως δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια συζητήθηκε το πώς ο Δήμος Λεμεσού θα μπορούσε να στηρίξει το έργο της accept. Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι στο πλαίσιο των δράσεων ενάντια στην Ομοφοβία που διοργανώνει σε ετήσια βάση η accept γύρω από την 17η Μαϊου, Διεθνή Ημέρα Ενάντια στην Ομοφοβία, στηρίζει την συν-διοργάνωση δράσεων στην Λεμεσό για το 2012 μαζί με την accept και άλλους τοπικούς φορείς της Λεμεσού. Τέλος, συζητήθηκε το Φεστιβάλ Περηφάνιας το οποίο προτίθεται να διοργανώσει η accept για πρώτη φορά στην Κύπρο το 2012. Οι εκπρόσωποι της accept αναφέρθηκαν στην σημασία της διοργάνωσης μιας τέτοιας εκδήλωσης για την Κύπρο και στο πως θα συμβάλει στην ορατότητα των ΛΟΑΤ διεκδικήσεων αλλά και προσώπων μέσα στην κυπριακή κοινωνία. Συζητήθηκε και το ενδεχόμενο διοργάνωσης του Φεστιβάλ με την στήριξη και αιγίδα του Δήμου.
Η συνάντηση αυτή ήταν η απαρχή διαλόγου με τον Δήμο Λεμεσού και την accept. Την συνάντηση αυτή θα ακολουθήσουν και άλλες στο άμεσο μέλλον για να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την συνεργασία accept και Δήμου Λεμεσού.

 

accept –ΛΟΑΤ Κύπρου

[email protected]

www.acceptCY.org

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




Δες και αυτό!