14χρονη αυτοκτόνησε γιατί φοβόταν να αποκαλύψει ότι είναι λεσβία

18/12/2014

Resizer.ashx-2Στην αυτοκτονία οδηγήθηκε η 14χρονη Ελίζαμπεθ Λόβ, επειδή φοβόταν να πει στους θρησκόληπτους γονείς της ότι μπορεί να είναι ομοφυλόφιλη.

Η 14χρονη είχε εκμυστηρευτεί στους φίλους της ότι ίσως να την έλκυαν κορίτσια και ότι φοβόταν να το αποκαλύψει στην οικογένειά της.

Έτσι η Ελίζαμπεθ νιώθοντας εγκλωβισμένη και απεγνωσμένη, έστειλε ένα μήνυμα με το κινητό της σε έναν φίλο της γράφοντάς του «… μείνε δυνατός. Συγνώμη», πριν βγει από το σπίτι της και απαγχονιστεί στο πάρκο Fletcher Moss Park στο Μάντσεστερ.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι οι γονείς της τώρα λένε πως αν τους αποκάλυπτε αυτό που την απασχολούσε «θα λάμβανε αγάπη και αποδοχή».

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!