Olly Alexander: Μιλά για τη σχέση βουλιμίας, υποτίμησης του εαυτού και σεξουαλικότητας

12/01/2021
από
Olly Alexander, βουλιμία
Olly Alexander

Ο Olly Alexander μίλησε για τη μάχη του με τη βουλιμία και τον αυτοτραυματισμό, κάτι που αναφέρει ότι ενισχύθηκε από την «υποτίμηση του ίδιου για τον εαυτό του» σε σχέση με τη σεξουαλικότητά του ως έφηβος.

Προσοχή!
Αυτό το άρθρο περιέχει περιγραφές διατροφικών διαταραχών και αυτοτραυματισμών, που ορισμένα άτομα ίσως προτιμούν να αποφεύγουν.

Olly Alexander
Olly Alexander

Ο frontman των «Years & Years», που πρωταγωνιστεί στο δράμα του Russell T Davies «It’s a Sin», είπε στον Guardian ότι κάποτε εισήχθη στο νοσοκομείο με ακανόνιστο καρδιακό παλμό, ως αποτέλεσμα της διατροφικής διαταραχής της βουλιμίας, που υπέφερε.

«Είναι λίγο σκοτεινό. Συνήθιζα να γράφω ότι ήθελα πραγματικά να είμαι κοκαλιάρης», δήλωσε ο Olly για τα εφηβικά του χρόνια.

“Το μάντρα μου ήταν πάντα: Δεν πρόκειται να το φάω αυτό ξανά. Δεν πρόκειται να φάω ξανά κέικ. Δεν πρόκειται να φάω ζυμαρικά.”

“Έγραφα: μην τρως, μην τρως, μην τρως.”

Olly Alexander
Olly Alexander

Ο 30χρονος συνέχισε: “Ήταν κάτι που θα μπορούσα να ελέγξω. Ένιωθα πολύ εκτός ελέγχου στην υπόλοιπη ζωή μου. Δούλευα με τη σεξουαλικότητά μου, οι γονείς μου χώριζαν και ήθελα να τιμωρήσω τον εαυτό μου.”

«Αυτό ήταν υποτίμηση του εαυτού μου από εμένα τον ίδιο. Δεν ήθελα να είμαι γκέι. Ήμουν πεπεισμένος ότι ήμουν ο λόγος που οι γονείς μου χώριζαν.»

Ο Olly, ο οποίος είχε μιλήσει και στο παρελθόν για τις εμπειρίες του σχετικά με τη διατροφική διαταραχή και τον αυτοτραυματισμό στο ντοκιμαντέρ του 2017 του BBC «Three documentary Growing Up Gay», πρόσθεσε ότι είχε ξεκινήσει να κόβει τον εαυτό του και να αυτοτραυματίζεται κατά την ίδια περίοδο.

«Ήταν βαθιά ντροπιαστικό αυτό που έκανα. Ήθελα να το κρύψω».

Olly Alexander
Στιγμιότυπο από το “It’s a Sin”. Photo: Ben Blackall/Channel 4 undefined

“Ένας φίλος είδε ένα τραυμαπλάστ στο χέρι μου και αστειεύτηκε, ρώτησε αν έκοψα τον εαυτό μου. Μετά από αυτό, ήμουν τόσο ντροπιασμένος, που σταμάτησα ως επί το πλείστων να το κάνω.

Η βουλιμία συνέχισε έντονα και στα 20 μου, αλλά έγινε όλο και λιγότερο συχνή. Είναι πραγματικά δύσκολο να σταματάς οποιαδήποτε δουλειά, για να πας να κάνεις εμετό το φαγητό σου, όλη την ώρα και τελικά να πρέπει να επιλέξεις.”

Εξηγώντας ότι όταν βρίσκεσαι σε μια διατροφική διαταραχή το φαγητό είναι «το μόνο που σκέφτεσαι», ο Olly υπενθύμισε ότι μεταφέρθηκε κάποτε στο νοσοκομείο, λόγω επιπλοκών στην υγεία του, που προκλήθηκαν από τη διατροφική του διαταραχή.

«Κάνεις τόσο μεγάλη ζημιά στα όργανα σου. Μία φορά πήγα στο νοσοκομείο με τη μαμά μου, γιατί είχα αυτόν τον ακανόνιστο καρδιακό παλμό, ο οποίος μπορεί να συμβεί με τη συνεχή εκκαθάριση (πρόκληση εμετού, χρήση καθαρτικών, κα), και αυτό με τρόμαξε πραγματικά. Σκέφτηκα ότι κάνω κάτι ανεπανόρθωτο στο σώμα μου και η μαμά μου ήταν τόσο απογοητευμένη», είπε.

“Δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί ο γιος της κάνει εμετό όλο το φαγητό που προσπαθούσε να του δώσει. Το ανακάλυψε γιατί δεν είχα καθαρίσει σωστά την τουαλέτα μια φορά.” 


Αν δυσκολεύεστε με ζητήματα διατροφής, μη διστάσετε να ζητήστε τη βοήθεια ειδικών, κατά προτίμηση μετά από την παραπομπή από επαγγελματία της εμπιστοσύνης σας.

Θυμίζουμε, ότι η ΛΟΑΤΚΙ+ Γραμμή 11528, δυστυχώς προς το παρόν, εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός λειτουργίας, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

24ωρη λειτουργία έχει η Γραμμή 1018 για την αυτοκτονικότητα.




Δες και αυτό!