Στον εισαγγελέα ο Πέτρος Φιλιππίδης

0
381

Στον εισαγγελέα, Κώστα Σπυρόπουλο, θα βρεθεί σήμερα ο Πέτρος Φιλιππίδης, μετά τις καταγγελίες τριών γυναικών που τον κατηγορούν για σεξουαλική κακοποίηση το 2008 και δύο για απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014.

Ενδέχεται ο ηθοποιός να μην εμφανιστεί αυτοπροσώπως σήμερα, καθώς κάτι τέτοιο δεν απαιτείται σε αυτό το στάδιο της έρευνας, αλλά να προσέλθει ο δικηγόρος του προκειμένου να ενημερωθεί για την δικογραφία σε βάρος του εντολέα του, να ζητήσει και να λάβει προθεσμία.

Από τις απαντήσεις του Φιλιππίδη, που θεωρείται ύποπτος τέλεσης αξιόποινης πράξης και θα πρέπει να δώσει ανωμοτί κατάθεση, τις μαρτυρίες και τα υπόλοιπα στοιχεία θα κριθεί το εάν ο Εισαγγελέας θα προχωρήσει στην ποινική δίωξη ή όχι σε βάρος του.

Σημειώνεται πως οι βαριές καταγγελίες, που είχαν κατατεθεί στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), έφτασαν στην Εισαγγελία στο πλαίσιο της έρευνάς της για το ελληνικό me too στο χώρο του θεάτρου.

Οι δύο από τις τρεις καταγγέλλουσες υποστηρίζουν ότι έπεσαν θύματα βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης, μέσα σε θέατρο, το 2008 και το 2010 αντίστοιχα, ενώ η τρίτη καταγγέλλει απόπειρα βιασμού στο αυτοκίνητο του ηθοποιού το 2014, μετά από επαγγελματική συνάντηση.

Θυμίζουμε ότι υπάρχουν και άλλες καταγγελίες σε βάρος του ηθοποιού -με την πρώτη να χρονολογείται το 1994-, οι οποίες ξεκίνησαν από τις ηθοποιούς Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη που τον κατηγόρησαν για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Τέλος, ο συνάδελφός τους, Γιώργος Ψάλτου, έχει καταγγείλει λεκτική και σωματική κακοποίηση την περίοδο 2013-2015.