Τα ελληνικά ριάλιτι αγαπούν τους «διάσημους» ομοφοβικούς

08/04/2021

Δεν πέρασε αρκετός καιρός από τότε που ασχοληθήκαμε με το Survivor και τη συμμετοχή του Πάνου Καλλίδη. Στο άρθρο, αφού θυμηθήκαμε κάποιες από τις ομοφοβικές (κι όχι μόνο) δηλώσεις του, αναρωτηθήκαμε σχετικά με τη «διάσημή» συμμετοχή του. 

Κάτι αντίστοιχο θα κάνουμε και τώρα με τη συμμετοχή ενός άλλου “διάσημου” ατόμου σε ένα άλλο (σ.σ. εξίσου απογοητευτικό) ριάλιτι. Ο λόγος για τον Μιχάλη Ιατρόπουλο, ο οποίος εδώ και κάποιες εβδομάδες, βρίσκεται στο σπίτι της Φάρμας.

Πρόκειται για τον ηθοποιό που, αρκετά χρόνια πριν, είχε βρεθεί σε μία από εκείνες τις -καθόλου κίτρινες- εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου με θέμα την ομοφυλοφιλία. Τα όσα είχε πει, μπορείτε να τα ακούσετε/δείτε (σ.σ. με δική σας ευθύνη) σ΄αυτό το βίντεο.

Ο ίδιος, μάλιστα, είχε σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές στην εκπομπή της Αννίτα Πάνια, λίγα χρόνια μετά, υποστηρίζοντας ότι “τις πλήρωσε ακριβά” και ότι “αν τα βάλεις με τους γκέι, τελείωσες”.

«Πλήρωσα ακριβά τις δηλώσεις μου για τους ομοφυλόφιλους. Φυσικά και το πλήρωσα, αυτοί δεν κάνουν κουμάντο; Είναι παρεξηγημένο αυτό, εγώ δεν μίλησα άσχημα. Δεν είχαν την ψυχή να μου την πέσουν στα ίσα, δουλέψανε τα τηλέφωνα.

Αν τα βάλεις με τους g@y, τελείωσες. Είχα πει ότι δεν ήταν αυτό το πρόβλημα της Ελλάδος. Στα νιάτα μου έκανα παρέα με ομοφυλόφιλους, όπως και τώρα, τους οποίους εκτιμώ, τιμώ και αγαπώ πάρα πολύ. Εγώ είμαι υπέρ του συμφώνου συμβίωσης γιατί η ζωή του καθενός ανήκει στον ίδιο και σε κανέναν άλλον. Απλά είναι άκαιρο αυτή την εποχή να γίνεται τόσος θόρυβος».

Και το ερώτημα παραμένει. Πόσο κοντά είμαστε στο να ακούσουμε για ακόμη μια φορά ένα ομοφοβικό παραλήρημα σε prime time ζώνη; Και πόσο εύκολο θα είναι αυτή τη φορά για την παραγωγή να κρυφτεί πίσω από τα δάκτυλό της με επιχείρημα “δεν μας αντιπροσωπεύουν οι απόψεις του εκάστοτε παίκτη διάσημου ή μη”;.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!