Τα ομοφοβικά άτομα στο Survivor γίνονται “διάσημα”

0
2242

O Πάνος Καλίδης είναι ένα από τα “διάσημα” πρόσωπα που συμμετέχουν στο φετινό Survivor. 

Για να σας φρεσκάρω τη μνήμη, πρόκειται για εκείνον τον τραγουδιστή που πριν κάμποσο καιρό είχε δηλώσει πως:

“Είμαι κατά της ομοφυλοφιλίας, όχι κατά των ομοφυλόφιλων. Έχω φίλους ομοφυλόφιλους, αλλά δεν υποστηρίζω ότι αυτό είναι φυσιολογικό και καλό, γιατί όλα εξελίσσονται στη ζωή μας…”.

Ενώ είχε υποστηρίξει, πως:

“Αν εξελιχθεί η ομοφυλοφιλία, που θα καταλήξει, σε κάτι καλό; Όταν ένας ομοφυλόφιλος υιοθετήσει ένα παιδί και το μεγαλώσει ως πατέρας, αυτό είναι καλό. Αν ένας ομοφυλόφιλος, εξωτερικά άντρας, το μεγαλώσει σαν μητέρα, το παιδί όταν καταλάβει πολύ γρήγορα τι γίνεται, μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα. Ειδικοί είναι οι ψυχολόγοι σε αυτό. Δεν είναι το φυσιολογικό αυτό. Δικαίωμα να μεγαλώσουν ένα παιδί έχουν όλοι, αλλά δεν είναι το ίδιο να μεγαλώνεις ένα παιδί κι ένα ζώο”.

Θυμάμαι, επίσης, πως οι απόψεις του αυτές είχαν σχολιαστεί αρνητικά και από αρκετά επώνυμα άτομα.

Βέβαια, όλο αυτό φαίνεται να μην απασχόλησε ιδιαίτερα την παραγωγή του παιχνιδιού, η οποία αποφάσισε να βάλει στο παιχνίδι ένα ανοιχτά ομοφοβικό άτομο και να το λανσάρει μάλιστα ως “διάσημο”.

Κι αναρωτιέμαι πόσο κοντά είμαστε στο να ακούσουμε για ακόμη μια φορά ένα ομοφοβικό παραλήρημα σε prime time ζώνη; Και πόσο εύκολο θα είναι αυτή τη φορά για την παραγωγή να κρυφτεί πίσω από τα δάκτυλό της με επιχείρημα “δεν μας αντιπροσωπεύουν οι απόψεις του εκάστοτε παίκτη διάσημου ή μη”;. Εγώ, απλώς αναρωτιέμαι.

 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!