Ο Leonardo da Vinci του Aidan Turner «είναι σαφές» ότι θα είναι κουήρ

29/03/2021
από
Leonardo da Vinci, Aidan Turner
Ο Leonardo da Vinci του Aidan Turner «είναι σαφές» ότι θα είναι κουήρ

Ο Leonardo da Vinci απεικονίζεται ως κουήρ, επειδή ήταν «μέρος της ζωής του» και «ήταν σωστό να το εκπροσωπήσουμε», είπε ο παραγωγός της σειράς.

Η μίνι σειρά Leonardo, με πρωταγωνιστή τον Aidan Turner ως ο ζωγράφος της Αναγέννησης, έστειλε το πρώτο επεισόδιο στην Ιταλία την Τρίτη (23 Μαρτίου), κάτι που προκάλεσε την περιέργεια του κοινού αναφορικά με την εξερεύνηση της σεξουαλικότητας του da Vinci.

Ο παραγωγός Luca Bernabei είπε στο Variety ότι δεν υπήρξε πολύ σκέψη για να δώσει στον da Vinci μια κουήρ ιστορία, επειδή ο καλλιτέχνης ήταν έτσι κι αλλιώς πολύ απίθανο να ήταν στρέιτ.

«Μιλήσαμε πολύ γι’ αυτό και πιστεύουμε ότι αυτό ήταν μέρος της ζωής του. Έτσι, ήταν σωστό να το εκπροσωπήσουμε», είπε ο Bernabei.

«Η προσωπική μου αίσθηση ήταν ότι δεν ήθελα να περιορίσω τον Leonardo [με αυτήν την πτυχή]. Δεν ήθελα να τον βάλω σε μια γωνία. Ο Leonardo, ως χαρακτήρας, είναι μεγαλύτερος από την ιδιωτική του ζωή. Ανήκει στην παγκόσμια κληρονομιά.

«Φυσικά, παρουσιάζεται και αυτό το μέρος αυτής της ζωής».

Η νέα σειρά καθιστά τη σεξουαλικότητα του Leonardo da Vinci «ξεκάθαρη»

Ο Bernabei είπε ότι ήταν πρόθυμοι να αντιπροσωπεύσουν την πολυπλοκότητα όλων των σχέσεων του Leonardo, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με τη μούσα του Caterina da Cremona και τον πατέρα του, τους πελάτες και τον μαέστρο του.

«Παρουσιάζουμε πολλές σχέσεις. Θέλαμε να καταστήσουμε σαφές [ότι ήταν κουήρ] και επίσης να κάνουμε την σειρά προσιτή σε όλους.

«Θέλαμε όλοι να αισθάνονται τα ίδια συναισθήματα που αισθάνθηκε ο Leonardo. Η ιδέα μου για οποιοδήποτε χαρακτήρα είναι ότι είσαι μαζί του. Αυτό ενσωματώνεται στον χαρακτήρα από το κοινό, και λατρεύει αυτόν τον χαρακτήρα το κοινό, αν ο χαρακτήρας αυτός αισθάνεται κάτι που μπορεί κι εκείνο να νιώσει.»

Κανείς δεν κατάφερε με επιτυχία να προσδιορίσει εάν ο Leonardo da Vinci ήταν γκέι. Κατά τη διάρκεια της ζωής του, δεν υπήρχαν ταμπέλες όπως “γκεί” ή “στρέιτ”, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα δεν σκέφτηκε ποτέ τη σεξουαλικότητά του με τον τρόπο που κάνουμε οι άνθρωποι σήμερα.

Ωστόσο, οι μελετητές έχουν διαπιστώσει ότι είχε μια σειρά από έντονες σχέσεις με άλλους άντρες που μπορεί να είχαν μια ρομαντική ή σεξουαλική διάσταση.

Ο Sigmund Freud έγραψε ένα δημοφιλές ψυχαναλυτικό δοκίμιο για τον Leonardo, στο οποίο ανέλυσε τα σκίτσα και τα ημερολόγιά του και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα είχε καταστείλει τις ομοφυλοφιλικές του τάσεις.

Ο Leonardo αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στο Amazon Prime Video, στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 16 Απριλίου.




Δες και αυτό!