Έγκριση στο εκπαιδευτικό υλικό του Πολύχρωμου Σχολείου απ’το υπουργείο Παιδείας

26/03/2021

Έγκριση από το υπουργείο Παιδείας έλαβε το εκπαιδευτικό υλικό του Πολύχρωμου Σχολείου για το σχολικό έτος 2020-2021.

Το υλικό με τίτλο “Προχωρώντας Μπροστά- Ευαισθητοποίηση μαθητριών/μαθητών σε ζητήματα σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου, έκφρασης φύλου και χαρακτηριστικών φύλου” απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσιο, Ειδικό Γυμνάσιο – Γενικό, Επαγγελματικό και Ειδικό Λύκειο) όλης της χώρας.

Σύμφωνα με την περιγραφή, “το υλικό προάγει τον αλληλοσεβασμό, τη διασφάλιση της αξιοπρέπειας κάθε ατόμου, την ελευθερία από κάθε μορφής διάκριση, την ελευθερία σκέψης και έκφρασης, με έμφαση στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ μαθητριών/-τών, αλλά και μαθητριών/-τών των οποίων τα εξωτερικά χαρακτηριστικά ή/και η συμπεριφορά δεν εναρμονίζονται με τα έμφυλα στερεότυπα, με αποτέλεσμα να υφίστανται ομοφοβικό σχολικό εκφοβισμό και κοινωνικό αποκλεισμο”.

https://www.facebook.com/RainbowSchoolGR/posts/2843832285834709

Μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) στο “υλικό/εκπαιδευτικά προγράμματα” για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση (τίτλος “Προχωρώντας Μπροστά”).

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση εφαρμόζεται προς το παρόν πιλοτικά σε κάποια σχολεία της χώρας.

https://avmag.gr/143248/to-iep-anevase-sti-selida-toy-vivlia-gia-ti-sexoyaliki-diapaidagogisi-vgalmena-ap-ton-mesaiona/

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!