Ηνωμένο Βασίλειο: Οκτώ κόμματα για την απαγόρευση της “θεραπείας” μεταστροφής

16/03/2021
από
Ηνωμένο Βασίλειο, Liz Truss
Liz Truss

Εκπρόσωποι από οκτώ μεγάλα πολιτικά κόμματα στο Ηνωμένο Βασίλειο έστειλαν επιστολή στην κυβέρνηση ζητώντας την απαγόρευση της “θεραπείας” μεταστροφής, χωρίς καθυστέρηση.

Σε μια συλλογική επιστολή, εκπρόσωποι από οκτώ πολιτικά κόμματα προέτρεψαν την υπουργό ισότητας, Liz Truss, να ακούσει τις κοινότητες των ΛΟΑΤ+ ατόμων και να απαγορεύσει αυτήν την επιβλαβή, ψευδο-επιστημονική πρακτική.

Η ομάδα διευθύνεται από τους ΛΟΑΤ+ Συντηρητικούς και περιλαμβάνει ΛΟΑΤ+ εκπροσώπους από το Εργατικό Κόμμα, το Plaid Cymru, το Πράσινο Κόμμα, το Κόμμα Συμμαχίας της Βόρειας Ιρλανδίας, τους Φιλελεύθερους Δημοκρατικούς, το SNP και το SDLP.

Η επιστολή ανέφερε ότι χωρίς νομοθετική απαγόρευση, η βρετανική κυβέρνηση «δεν μπορεί να τερματίσει τη “θεραπεία” μεταστροφής».

Συνέχισε: «Όσο περισσότερο περιμένουμε, τόσο πιο αδύναμες ακούγονται οι λέξεις και οι προθέσεις.

«Υποσχεθήκατε να είστε η κυβέρνηση που θα απαγόρευε τη “θεραπεία” μεταστροφής. Τώρα είναι η ώρα να το αποδείξετε.»

Κάθε απαγόρευση της ψευτο-θεραπείας μεταστροφής θα πρέπει να καλύπτει όλες τις παρεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης, των θρησκευτικών και πολιτιστικών, ή παραδοσιακών ιδρυμάτων, πρόσθεσε η επιστολή. Επιπλέον, μια νομοθετική απαγόρευση θα πρέπει να καλύπτει δημόσιους και ιδιωτικούς τομείς και παιδιά και ενήλικες.

Η επιστολή κάλεσε την Truss να «συναντηθεί και να συνεργαστεί απευθείας μαζί μας ως εκπρόσωποι ΛΟΑΤ+» και ειδικοί στη “θεραπεία” μεταστροφής. Αναφέρεται, ότι υπήρξε «μικρή δέσμευση» μεταξύ της κυβέρνησης και των επιζώντων της ψευτο-θεραπείας μετατροπής, από τότε που ο πρωθυπουργός Boris Johnson υποσχέθηκε απαγόρευση.

«Είναι αφελές να προσπαθούμε να διαμορφώσουμε πολιτική, χωρίς την ουσιαστική εμπλοκή εκείνων, που θα συνεχίσουν να υφίστανται κακοποίηση, εάν δεν απαγορευτεί η “θεραπεία” μεταστροφής», αναφέρεται στην επιστολή.




Δες και αυτό!