Νέα Υόρκη: Στο εδώλιο αστυνομικός που χλεύασε αντί να προστατεύσει τρανς γυναίκα

10/03/2021
από

Καθώς το θύμα μιας τρανσφοβικής επίθεσης απέκρουσε τον δράστη της, μία αστυνομικός φέρεται να τη χλεύασε με ρατσιστικά και αντι-ΛΟΑΤ σχόλια, αντί να τη βοηθήσει.

Η Λούις Κρουζ περπατούσε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, στις 11 Απριλίου 2020, όταν ένας άντρας άρχισε να την παρενοχλεί, σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου.

Εκείνη κάλεσε την αστυνομία. Αλλά, όταν μία αξιωματικός έφτασε στο Tompkins Square Park στην περιοχή Alphabet City, αντί να προσφέρει βοήθεια στη γυναίκα, έκανε διάκριση σε βάρος της, σύμφωνα με την αγωγή.

Η αξιωματικός του Τμήματος Αστυνομίας της Νέας Υόρκης (NYPD) φέρεται να έσπρωξε την Κρουζ και παραμέλησε να συλλάβει τον δράστη, σύμφωνα με όσα κατατέθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν, που δημοσιεύτηκαν από την New York Post.

Ακόμη και όταν ο αναφερόμενος δράστης χτύπησε με μία αλυσίδα την Κρουζ και την έφτυσε, η εναγόμενη «κρατούσε λανθασμένα» την Κρουζ, αντί για τον δράστη.

Η αξιωματικός – που ταυτοποιήθηκε στα έγγραφα του δικαστηρίου με το επώνυμο “Μουρ” – φέρεται να φώναξε «Φύγε από μπροστά μου, πούστη» και ξεκίνησε να αραδιάζει μία σειρά από ομοφοβικές, τρανσφοβικές, και ρατσιστικές προσβολές προς το στο θύμα.

Η Μουρ «αρνήθηκε να συλλάβει τον δράστη», ισχυρίστηκε η αγωγή.

Ο επιτιθέμενος της Κρουζ συνελήφθη, μόνο αφού έγινε και δεύτερη κλήση το 911, και αφού απάντησε ένα ανώτερο στέλεχος της αστυνομίας, που διέταξε τη Μουρ να συλλάβει επιτέλους τον δράστη.

Μετά τη σύλληψη, η Κρουζ υπέβαλε «επίσημη καταγγελία» εναντίον της Μουρ.

Η τρανς κοινότητα της Νέας Υόρκης και η αστυνομία της Νέας Υόρκης έχουν ιστορικά μία πολύ πλούσια σχέση τρανσφοβικού περιεχομένου.




Δες και αυτό!