Ο Dan Reynolds, ο τραγουδιστής των Imagine Dragons, έκανε δωρεά το πατρικό του σπίτι, αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων, για να γίνει κέντρο για ΛΟΑΤ+ νεαρά άτομα.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας της ομάδας υποστήριξης ΛΟΑΤ+ Encircle, «8 εκατομμύρια δολάρια, οκτώ σπίτια», ο 34χρονος μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα κουήρ νεαρά άτομα.

Ο Reynolds, ένας ειλικρινής σύμμαχος της ΛΟΑΤ+ κοινότητας, και η σύζυγός του, Aja Volkman, πρόκειται να δωρίσουν το ακίνητο στο Λας Βέγκας, στη Νεβάδα, το οποίο θα μετατραπεί σε μια από τις νέες εγκαταστάσεις του Encircle, η οποία θα προσφέρει σε ευάλωτα νεαρά κουήρ παιδιά, που περνούν μια κρίσιμη στιγμή στη ζωή τους.

Dan Reynolds of Imagine Dragons. (Jerod Harris/Getty Images for LOVELOUD Festival)

Τόσο ο Reynolds, όσο και η Volkman θα λειτουργήσουν ως επίτιμοι συμπρόεδροι της νέας καμπάνιας του Encircle, σύμφωνα με το NME.

Dan Reynolds: «Έχω παρακολουθήσει σε όλη μου τη ζωή τη δύσκολη πορεία που περνούν τα ΛΟΑΤ+ νεαρά άτομα.»

«Το Encircle θα φέρει κοντά τα ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά και τις οικογένειές τους, συμπεριλαμβάνοντας την κοινότητα και ενισχύοντας τους δεσμούς που μας συνδέουν», ανέφεραν οι Reynolds και Volkman σε κοινή δήλωση.

«Το να είμαστε μέρος αυτής της οργάνωσης σημαίνει τόσα για εμάς και ξέρουμε ότι το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε ο Dan θα είναι ένα αγαπημένο και υποστηρικτικό σπίτι για κάθε νέο ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο που περνά το κατώφλι».

Το Good Morning America την Πέμπτη (25 Φεβρουαρίου), ο Reynolds, μαζί με τους συνεργάτες της Apple, Tim Cook και τον ιδιοκτήτη της ομάδας μπάσκετ Utah Jazz, Ryan Smith, συζήτησαν την εκστρατεία.

«Έχω παρακολουθήσει καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής μου τη δύσκολη πορεία που έχουν τα νεαρά ΛΟΑΤ+ άτομα, ειδικά εκείνα που προέρχονται από σπίτια πίστης», είπε.

«Σήμερα, με την ευλογία της μαμάς και του μπαμπά μου, κατάφερα να δώσω αυτό το σπίτι για αυτά τα παιδιά, και θα είναι το πρώτο σπίτι  του Encircle στο Λας Βέγκας – αυτό είναι κάτι πολύ δυνατό για μένα.”

«Μελέτες επανειλημμένα δείχνουν ότι τα νεαρά ΛΟΑΤ+ άτομα σε όλη τη χώρα αγωνίζονται με την κατάθλιψη και την αυτοκτονία πολύ περισσότερο από τους ετεροφυλόφιλους συνομηλίκους τους και η πανδημία έχει κάνει αυτήν την αίσθηση απομόνωσης πιο έντονη», δήλωσε η διευθύνων σύμβουλος του Encircle Stephanie Larsen.

«Προσπαθούμε να προσφέρουμε σε αυτά τα παιδιά ένα θετικό και στοργικό περιβάλλον που χτίζει υποστήριξη στις κοινότητές τους, όπου μπορούν να αξιοποιήσουν το πλήρες δυναμικό τους και λειτουργεί – δεν έχουμε χάσει ούτε ένα νεαρό κουήρ άτομα από αυτοκτονία».