Εισαγγελική έρευνα μετά τις καταγγελίες των 285 αποφοίτων στο Αρσάκειο

27/02/2021
από

Παρέμβαση της εισαγγελίας μετά από αίτημα της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, για την επιστολή εκατοντάδων αποφοίτων του Αρσακείου Ψυχικού.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Μετά την προσφυγή που κατέθεσε η διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διέταξε Την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να ερευνηθούν οι καταγγελίες 285 αποφοίτων των Αρσακείων Σχολείων περί σεξουαλικών και άλλων μορφών παρενοχλήσεων από εκπαιδευτικούς.

Οι 285 απόφοιτοι από το 1994 έως το 2018, σε επιστολή τους προς την Φιλεκπαιδευτική εταιρία ,που δημοσιοποιήθηκε χθες , αναφέρουν ότι γνωρίζουν και έχουν πληροφορηθεί για σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές που έχουν υποστεί μαθητές και μαθήτριες από συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες των Αρσακείων.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι απόφοιτοι αναφέρονται σε «διαχρονική νοοτροπία κάποιων» και κάνουν ευθέως λόγο για συγκάλυψη από καθηγητές ή καθηγήτριες των σχολείων. Υποστηρίζουν επίσης πως «η διοίκηση θα έπρεπε να έχει το θάρρος να λογοδοτήσει για την πραγματοποίηση ορισμένων –όπως αποδεικνύεται– λανθασμένων επιλογών» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. Ο κ. Μπαμπινιώτης ζητεί να κληθούν όλοι οι υπογράφοντες την καταγγελία και να κάνουν συγκεκριμένες τις καταγγελίες τους.

Τονίζει δε ότι «Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα παρακολουθεί στενά τη διαδικασία και θα συνδράμει το έργο των εισαγγελικών αρχών με οποιονδήποτε τρόπο της ζητηθεί». Την έρευνα θα διεξάγει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γ. Νούλης. Πηγή: www.rosa.gr




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!