Πέντε προσωπικότητες αντιδρούν στις ομοφοβικές δηλώσεις του Κούγια

24/02/2021

Εχθές ο Αλέξης Κούγιας, o οποίος ανέλαβε την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη, επέλεξε να προσβάλλει τα θύματα του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου χαρακτηρίζοντάς τα ως “‘επαγγελματίες’ ομοφυλόφιλους που ως επάγγελμα έχουν την επ’ αμοιβή συνύπαρξή τους με αντίστοιχους ομοφυλόφιλους”.

Τους απαράδεκτα αυτά σχόλια του δικηγόρου έσπευσαν να σχολιάζουν αρκετές γνωστές προσωπικότητες.

Αύγουστος Κορτώ

«Αναρωτήθηκα προς στιγμήν κατά πόσον είμαι “επαγγελματίας ομοφυλόφιλος”, και θυμήθηκα ότι η πλάτη μου τα καλοκαίρια είναι σαν φλοκάτη, κι ότι μέχρι τα είκοσι νόμιζα ότι “λιπαντικό” είναι το γράσο που βάζουν στ’ αμάξια. Ερασιτέχνης αδελφή, μάλλον».

https://www.facebook.com/auguste.corteau/posts/10158111835499952

 Γρηγόρης Βαλλιανάτος

«Η αναφορά του δικηγόρου Αθηνών Αλέξη Κούγια, σε ομοφυλόφιλους επαγγελματίες είναι απαράδεκτη. Είναι η πολλοστή ομοφοβική αναφορά του ίδιου μετά τα εγκαίνια της σειράς ομοφοβικών δηλώσεων πριν 15 χρόνια όταν με αφορμή το παραδικαστικό κύκλωμα είχε δηλώσει, “Ομοφυλόφιλοι δικηγόροι και επίορκοι δικαστές λυμάνονται την Δικαιοσύνη” σε εφημερίδα των Αθηνών =. Είναι αλήθεια πως από τότε έχει επιχειρήσει να διορθώσει ομοφοβικές του δηλώσεις αλλά προφανώς “η χαρά (του ομοφοβικού) δεν τον αφήνει”. Η ομοφυλοφιλία δεν είναι επάγγελμα, αλλά ανθρώπινη ιδιότητα νομικά αποδεκτή, και ο πελάτης του δεν “κατηγορείται” για ομοφυλοφιλία. Αλλά ούτε για αγορά ή πώληση σεξουαλικών υπηρεσιών κατηγορείται, στην περίπτωση που εννοεί επαγγελματίες τους εργαζόμενους στο σεξ. Ο πελάτης του ερευνάται για “βιασμούς ανηλίκων κατά συρροή”. Βιασμούς πόσο μάλλον κατ εξακολούθηση, ας ρίξει μια ματιά να δει ποιοι τους κάνουν. Όσο για την αγορά σεξουαλικών υπηρεσιών, γνωρίζει πολύ καλά πως τα νεαρά αγόρια που συναντούσαν τον πελάτη του δεν έχουν τις προϋποθέσεις του νομού 2734/1999 για να τους ονομάζει έτσι ένας νομικός. Η παλιά εκείνη δήλωση του και οι επιπλοκές της τον είχαν οδηγήσει στο κρατητήριο του αστυνομικού τμήματος Συντάγματος για μια νύχτα, και στο πειθαρχικό του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών…».

https://www.facebook.com/gregory.vallianatos.3/posts/10222446291618857

Δημήτρης Καραντζάς

«Σήμερα ειπώθηκε η φράση “επαγγελματίες” ομοφυλόφιλοι, οι οποίοι ως επάγγελμα έχουν την επ’ αμοιβή συνύπαρξή τους με αντίστοιχους ομοφυλόφιλους” – τοποθέτηση η οποία προσβάλει την προσωπικότητα των μαρτύρων, γενικεύει επικίνδυνα και προσβάλει συλλήβδην τους ομοφυλόφιλους. Και θυμήθηκα μια άλλη τοποθέτηση για τον αείμνηστο συγγραφέα : «ερωτική επιλογή «αντιαισθητική» και «παρά φύση», χαρακτηρίζοντας τον Μένη Κουμανταρέα «μέγιστο καλλιτέχνη, διεστραμμένο άνθρωπο» και «εκμαυλιστή» και μετατρέποντας τους θύτες σε θύματα, δικαιολογώντας μάλιστα πρακτικές αυτοδικίας. «Η πράξη του κατηγορούμενου μπορεί να έσωσε πολλά παιδιά, αυτή είναι η πραγματικότητα. Εμένα αν μου το ’χε κάνει ο αείμνηστος, θα του είχα κόψει και τα γεννητικά όργανα και τα χέρια και τα πόδια», είχε πει».

https://www.facebook.com/dimitris.karantzas.5/posts/10225584740229121

Έλενα Ακρίτα και Φοίβος Δεληβοριάς

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας σχολίασε με ειρωνικό τρόπο βάζοντας στις πληροφορίες του λογαριασμού της, ότι εργάζεται στην εταιρεία “Επαγγελματίες Ομοφυλόφιλοι”. Μάλιστα, σε σχόλιο της ανάρτησης η ίδια έγραψε: “Δεν είμαι σε ταμείο δουλεύω με μαύρα”.

https://www.facebook.com/elenaakrita/posts/10158472780099177

Την ίδια ανάρτηση έκανε εχθές ο Φοίβος Δεληβοριάς.

https://www.facebook.com/kyros.akyros.7/posts/10158711464591708

https://youtu.be/J2qMWUVg3jA

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!