Layshia Clarendon: Μοιράστηκε φωτογραφίες από την top επέμβαση

23/02/2021
από
Layshia Clarendon,

Το πρώτο ανοιχτά τρανς και nonbinary άτομο που παίζει στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ Γυναικών (Women’s National Basketball Association WNBA), Layshia Clarendon, (she/her/they/them/he/him) πραγματοποίησε επέμβαση επναπροσδιορισμού φύλου στο στήθος στις 13 Ιανουαρίου του 2021.

Δύο μέρες μετά, μοιράστηκε μια ανάρτηση στο Instagram με φωτογραφίες από την κλινική, όπου περήφανα πόζαρε χωρίς μπλούζα. Στη λεζάντα, έγραψε: «Στις 13 Ιανουαρίου στις 10πμ αγκάλιασα τη σύζυγό μου μπροστά από το κτίριο του χειρουργείου, μπήκα και πήρα μια βαθιά ανάσα… Η μέρα έφτασε τελικά. Η μέρα που έκανα την Top έμβαση!!!» 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Layshia Clarendon (@layshiac)

Το αστέρι του μπάσκετ πρόσθεσε ότι «συζητούσαν να μοιραστούν αυτή τη χαρά» λόγω του «ποσού μίσους, των μύθων, [και] της άγνοιας [που] περιβάλλουν την ύπαρξη των τρανς και non binary ανθρώπων». 

«Θέλω τα τρανς άτομα να γνωρίζουν και να βλέπουν ότι υπήρχαν πάντα και κανείς δεν μπορεί να μας σβήσει! Θέλω οι άνθρωποι να θυμούνται ότι η ελευθερία μου είναι η ελευθερία σου, γιατί κανένας από εμάς δεν είναι ελεύθερος μέχρι να είμαστε όλοι ελεύθεροι!!!» 

Μετά την κοινοποίηση των ειδήσεων, η ομάδα στην οποία παίζει στη Νέα Υόρκη, καθώς και η ένωση WNBA, αλλά και η επίτροπος της WNBA, Cathy Engelbert, έστειλαν μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης και ευχήθηκαν γρήγορη ανάρρωση.

Σε επίσημη δήλωση, η New York Liberty έδωσε την «πλήρη υποστήριξη» στο άτομο Clarendon, γράφοντας ότι είναι αποτελεί «μια περήφανη ενσάρκωση της πεποίθησής μας ότι η δύναμή μας βρίσκεται στην αλήθεια μας και κανείς δεν πρέπει να ζει περιορισμένος από τα κοινωνικά όρια».

Η ένωση πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι η εμπειρία του ατόμου Clarendon «θα μας ενδυναμώσει και θα μας υπενθυμίσει ότι να μην περιοριζόμαστε από τις πολλές υποθέσεις και τα στερεότυπα που επιδιώκουν να μας ορίσουν ως κορίτσια ή γυναίκες».

Η Englebert σχολίασε με ένα story στο Instagram: «Είμαστε τόσο περήφανες/οι που είναι μέρος της WNBA και ξέρουμε ότι η φωνή και η συνεχής υποστήριξή της/του, όχι μόνο θα υποστηρίξουν και θα βοηθήσουν στο να τιμηθούν και να ανυψωθούν πολλά άλλα non binary και τρανς άτομα, αλλά και ενθαρρύνει την ενσυναίσθηση και την κατανόηση για την κοινότητα σε όλα τα επίπεδα του αθλητισμού.»

Σε συνέχεια των tweets που δημοσιεύτηκαν το αστέρι Clarendon ευχαρίστησε τις συμπαίκτριές της και τους φαν της για όλη την «αγάπη και υποστήριξη», εξηγώντας ότι «ο βαθύτερος φόβος μου ήταν μήπως οι συμπαίκτριές μου σε αυτό το πρωτάθλημα με απορρίψουν».

«Αντιθέτως, έλαβα την πιο αυθεντική αγάπη και υποστήριξη! Είμαι περήφανο που στέκομαι μαζί σας όπως πάντα. Αναποδογυρίζουμε τα καθίσματα της γερουσίας, στέκόμαστε στην πρώτη γραμμή, συνεχίζουμε να προχωρούμε μπροστά. Ελάτε για ένα ελάτε για όλα!» 

Layshia Clarendon

Έκανε coming out ως gender non-conforming τον Ιούνιο του 2020. Έκτοτε αφοσιώθηκε στον ακτιβισμό για την TGNC κοινότητα*. Αργότερα, έγραψε ένα δοκίμιο για το The Players Tribune μιλώντας για φυλετική αδικία. Από τότε, εμφανίστηκε ως το πρόσωπο για την κοινωνική δικαιοσύνη και τον ακτιβισμό της Νέας Υόρκης.

Το πρόσωπο Layshia Clarendon τώρα πια έχει αφήσει ένα σημαντικό αποτύπωμα, ελπίζουμε ότι όλο και περισσότερες/οι αθλήτριες/τές, που είναι τρανς ή gender nonconforming θα έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν και να ζουν ανοιχτά.

#WeArentGoingAway

 

*TGNC: Τρανς και gender non conforming άτομα




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!