Πέθανε ο Ari Gold | Θρύλος της κουήρ μουσικής παγκοσμίως

16/02/2021
από
Ari Gold
Ari Gold

Σε ηλικία μόλις 47 ετών πέθανε ο χαρισματικός μουσικός της κουήρ μουσικής, που καθοδήγησε ο RuPaul, ο Ari Gold. Σύμφωνα με τα νέα που έχουν κυκλοφορήσει, ο καλλιτέχνης απεβίωσε από τη λευχαιμία, με την οποία πάλευε από το 2019.

Ari Gold
Ari Gold

Γεννημένος το 1974, ο Gold κατέλαβε γρήγορα τη σκηνή της μουσικής, ως ανοιχτά γκέι μουσικός, στη Νέα Υόρκη στις Η.Π.Α., στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Η τη ζωή του τίμησε το όνομά του, αφού ο Gold έκανε βραβευμένες και χρυσές επιτυχίες, όπως το “See Through Me” και το “Where the Music You Take You”.

Η μουσική και στίχοι του ισχυρά, συχνά εξερευνούν την πνευματικότητα, και τη σεξουαλικότητα. Εμφανίστηκε στο Scrubs του NBC, και στο Cougar Town του ABC. Ηχογράφησε τα Cabbage Patch Kids, και άλλα πιασάρικα jingles. Έχει ανοίξει συναυλίες των Chaka Khan και Diana Ross. Τραγούδησε σε όλον τον κόσμο με τη Cyndi Lauper και τον Boy George.

Ari Gold
Ο DJ Ari Gold παρευρίσκεται στο opening night του “Venus in Fur” Broadway στο θέατρο Samuel J. Friedman, στις 8 Νοεμβρίου 2011 στη Νέα Υόρκη. (Φωτογραφία από τον Jim Spellman / WireImage)

Οι φίλοι του χαρακτήρισαν τον Gold, ως έναν παγκοσμίου φήμης και φιλόδοξο παραγωγό δίσκων, που άνοιξε τον δρόμο για τα μελλοντικά κουήρ ταλέντα – τραγούδησε για την ομόφυλη αγάπη σε μουσικά κλαμπ του Μανχάταν και honky-tonks, πριν οι mainstream καλλιτέχνες αισθανθούν άνετα να κάνουν το ίδιο.

Ο Ari Gold ήταν ένας «υπέροχος, ευγενικός άνθρωπος», λέει ο «μέντοράς» του RuPaul.

«Μέχρι να συναντηθούμε ξανά, αγαπητέ φίλε», έγραψε ο RuPaul στο Twitter την Κυριακή (14 Φεβρουαρίου) σε μια σειρά συγκινητικών αφιερωμάτων, περιγράφοντας τον τραγουδοποιό ως «υπέροχο, ευγενικό άνθρωπο». 

Συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 2002 και έκτοτε παρέμειναν κοντά, με τον Gold να εμφανίζεται στην ταινία του RuPaul’s Drag Race το 2007, Starrbooty.

“Ari Gold, αγάπη πάντα, Ru.” 

Ο οικοδεσπότης του RuPaul Drag Race μοιράστηκε ακόμη ένα podcast, που είχαν ηχογραφήσει μαζί, ένα χρόνο πριν ξεκινήσει η μάχη του Gold με τον καρκίνο στα τέλη του 2019.

Η Laverne Cox απέδωσε, επίσης, φόρο τιμής στον Gold σε μια συναισθηματική δημοσίευση στο Instagram.

«Τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν έρθει και έχουν φύγει από τη ζωή μου τα τελευταία 25 χρόνια, αλλά είσαι έχεις μείνει σταθερός», έγραψε η ηθοποιός.

«Καθώς μεγάλωσα και εξελίχθηκα, εξελίχτηκες μαζί μου. Το πνευματικό ταξίδι των δύο μας μας το έχει κάνει σαφές, το γιατί έχουμε παραμείνει ο ένας στη ζωή του άλλο για τόσο καιρό. Είμαι τόσο απογοητευμένη που έφυγες σήμερα. Αλλά ξέρω ότι θα με προσέχεις, όπως πάντα.» 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη laverne cox (@lavernecox)




Δες και αυτό!