Ο Adam Lambert ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για την ιστορία της κουήρ μουσικής

0
63
Το νέο ντοκιμαντέρ του σταρ του American Idol, Adam Lambert, θα εξερευνήσει την ιστορία της κουήρ μουσικής αλλά και τη θέση των ΛΟΑΤΚΙ+ καλλιτεχνών στη μουσική βιομηχανία.

Ο υποψήφιος για βραβείο Grammy καλλιτέχνης και frontman των Queen, Adam Lambert έχει υπερασπιστεί τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

Φέτος, ο τραγουδιστής κατέκρινε τα αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοσχέδια στις ΗΠΑ, αντιμετώπισε διάφορα ομοφοβικά τρολ στο διαδίκτυο, ήταν επικεφαλής του Pride στο Λονδίνο, πρωταγωνίστησε στο Fairyland, και υποστήριξε το non-binary μουσικό Sam Smith.

Το τελευταίο του πρότζεκτ, που προς το παρόν έχει μόνο τον τίτλο Loud: An Adam Lambert Documentary, θα δει τον ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστή να παρουσιάζει ένα μοναδικό, 60λεπτο ντοκιμαντέρ, με μερικά από τα πιο επιτυχημένα κουήρ ποπ είδωλα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το ντοκιμαντέρ έχει ως στόχο να ξεθάψει ιστορία των ΛΟΑΤΚΙ+ μουσικών και να προσφέρει διάφορες προοπτικές, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Lambert γύρω από τη κουήρ ταυτότητα και τη μουσική.

Ο Lambert έκανε αίσθηση το 2012 ως ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος καλλιτέχνης που βρέθηκε στην κορυφή του αμερικανικού Billboard chart με το δεύτερο άλμπουμ του, Trespassing.

«Η ΛΟΑΤΚΙ+ εκπροσώπηση στη μουσική βιομηχανία έχει αυξηθεί σημαντικά την [τελευταία] δεκαετία», δήλωσε. «Είναι χαρά μου να συνεργάζομαι με το ITV και την ομάδα της Lifted Entertainment για τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ που εξερευνά τη διασταύρωση της μουσικής και του Pride, καθώς και μερικούς απίστευτους ΛΟΑΤΚΙ+ καλλιτέχνες που αγκαλιάζουν τον αυθεντικό τους εαυτό, καθώς και τον αντίκτυπο που είχαν στην ποπ κουλτούρα και τα εμπόδια που αντιμετώπισαν οι κουήρ καλλιτέχνες».

Η Katie Rawcliffe, η επικεφαλής του ανάλογου τμήματος του ITV, δήλωσε ότι ο Lambert «θα προσφέρει την εμπειρία του και θα παρουσιάσει σημαντικά ζητήματα που», όπως οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η κουήρ κοινότητα στη μουσική βιομηχανία.

Η ΛΟΑΤΚΙ+ εκπροσώπηση στη μουσική έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Τον Φεβρουάριο, το Sam Smith και η τρανς καλλιτέχνης Kim Petras έγραψαν ιστορία ως το πρώτο κουήρ ζευγάρι που κέρδισε το βραβείο καλύτερου ποπ ντουέτου στα Grammys.

Αλλά ακόμα πρέπει να γίνουν πολλά βήματα ώστε η μουσική βιομηχανία να «αγκαλιάζει» και να εκπροσωπεί όλες τις ΛΟΑΤΚΙ+ εμπειρίες αλλά και να προστατεύει τους κουήρ καλλιτέχνες.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ημερομηνία κυκλοφορίας του Loud: An Adam Lambert Documentary, το οποίο θα μεταδοθεί από το ITV1 και το ITVX.