Οι φανς της ΛΟΑΤΚΙ+ εκπροσώπησης και του θρυλικού παιχνιδιού ρόλων «Dungeons & Dragons», έχουν κάθε λόγο να χαίρονται: Η νέα κινηματογραφική προσαρμογή του «Dungeons & Dragons» μόλις κατέληξε σε δύο κουήρ ηθοποιούς για πρωταγωνιστικούς ρόλους. Βέβαια, όλα περιμένουμε κάτι καλύτερο από την αποτυχία της ταινίας, που είχε βγει πριν είκοσι χρόνια.

Dungeons & Dragons
Οι ηθοποιοί Michelle Rodriguez και Justice Smith

Οι ηθοποιοί Michelle Rodriguez και Justice Smith έχουν υπογράψει για την ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί, επίσης, ο Chris Pine (Wonder Woman 1984). Τη σκηνοθεσία κρατούν οι Jonathan Goldstein και John Francis Daley, σκηνοθέτες της ταινίας Game Night. Οι δυο τους έγραψαν, επίσης, το σενάριο μαζί με τον Mike Gilio.

Η Rodriguez είναι γνωστή για τους ρόλους της στο «Lost», «Avatar», «Resident Evil» και «Fast and the Furious 9». Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, είχε σχέση με την ηθοποιό από το «Terminator 3: Rise of the Machines» Kristanna Loken. Το 2013, η Rodriguez έκανε επίσημα coming out ως υπερήφανη αμφιφυλόφιλη.

Ο Justice Smith έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του σε ταινίες όπως το «Jurassic World: Fallen Kingdom» και το «Detective Pikachu». Έκανε coming out ως κουήρ το 2020 και μας γνώρισε τον σύντροφό του τον ηθοποιό Nicholas L. Ashe.

Οι λεπτομέρειες της πλοκής για το «Dungeons & Dragons» παραμένουν άγνωστες ακόμη, αν και δεν περιμένουμε κάτι λιγότερο από μαγεία, ηρωίδες και ήρωες, ξωτικά, δαίμονες, σούκουμπους, δράκους και γκόμπλινς.

Μια προηγούμενη προσαρμογή του παιχνιδιού σε ταινία είχε κυκλοφορήσει το 2000 με απογοητευτικές κριτικές και box office. Υπήρξαν και δύο sequel που κυκλοφόρησαν απευθείας σε DVD, το “Dungeons & Dragons 2: The Elemental Might” (2005) και το “Dungeons & Dragons 3: The Book of Vile Darkness” (2012). Από τότε το Χόλιγουντ προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει έναν επιτυχημένο τρόπο για να μεταφέρει το RPG στη μεγάλη οθόνη. Αν και το D&D έχει ένα τεράστιο κοινό εδώ και χρόνια, η δημοτικότητα του τα τελευταία χρόνια εκτοξεύτηκε μετά τη σειρά «Stranger Things» του Netflix.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, αν και γίνεται λόγος για τις 27 Μαΐου 2022.

Για όσα δε γνωρίζουν το Dungeons And Dragons

dnd

Το Dungeons And Dragons πρωτοκυκλοφόρησε το 1974, με την πρώτη έκδοση να αποτελεί μία απλή μορφή ενός pen and paper Role Playing παιχνιδιού. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που καθοδηγείται από τη φαντασία και είναι γνωστό για τις μάχες του, τους γρίφους, το κυνήγι θησαυρού, σε ένα σύμπαν όπου υπάρχει μαγεία και αποτελείται από ανθρώπους, ξωτικά, ορκς, δράκους, και πάρα πολλά ακόμη φανταστικά τέρατα.