Προεδρικό διάταγμα από τον Τζο Μπάιντεν για την προστασία των ΛΟΑΤ+ ατόμων

05/02/2021
από

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν εξέδωσε εχθές ένα προεδρικό υπόμνημα με στόχο την επέκταση της προστασίας των δικαιωμάτων ΛΟΑΤ+ ατόμων σε όλο τον κόσμο.

«Όλα οι άνθρωποι πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και αξιοπρέπεια και πρέπει να είναι σε θέση να ζουν χωρίς φόβο ανεξάρτητα από το ποιοι είναι ή ποιοι αγαπούν», αναφέρει το υπόμνημα, βασιζόμενο σε μια οδηγία του 2011 που εκδόθηκε, όταν ο Μπάιντεν διετέλεσε αντιπρόεδρος.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανήκουν στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα – μιλώντας δυνατά για τις πιο σημαντικές μας αξίες».

Αν και το προεδρικό υπόμνημα είναι σε μεγάλο βαθμό συμβολικό, ο Μπάιντεν δεσμεύτηκε να εγκρίνει τη νομοθεσία για τα ΛΟΑΤ+ δικαιώματα, γνωστή ως νόμος περί ισότητας.

Το υπόμνημα κατευθύνει τις αμερικανικές υπηρεσίες που εργάζονται στο εξωτερικό να εργαστούν σκληρότερα για την καταπολέμηση της ποινικοποίησης της ΛΟΑΤ+ ταυτότητας ενώ καλεί το υπουργείο Εξωτερικών να συμπεριλάβει τη βία κατά των ΛΟΑΤ+, τις διακρίσεις και τους νόμους στην ετήσια έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ζητά αυξημένες προσπάθειες για να διασφαλιστεί, ώστε οι αιτούντες ΛΟΑΤ+ άσυλο να έχουν ίση πρόσβαση στην ασφάλεια ενώ κάνει λόγο για διευρυμένη εκπαίδευση του ομοσπονδιακού προσωπικού των ΗΠΑ.

Καθοδηγεί, επίσης, τις υπηρεσίες να εξετάσουν τις κατάλληλες λύσεις, συμπεριλαμβανομένου του πλήρους φάσματος των διπλωματικών εργαλείων ακόμα και ενδεχόμενες οικονομικές κυρώσεις και περιορισμούς, όταν οι ξένες κυβερνήσεις περιορίζουν τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ+.

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε την ενέργειά του κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην οποία δεσμεύθηκε να ανοικοδομήσει την αξιοπιστία των ΗΠΑ παγκοσμίως.

«Για να επιδιορθώσουμε περαιτέρω την ηθική μας ηγεσία, εκδίδω επίσης ένα προεδρικό σημείωμα σε οργανισμούς για να αναζωογονήσουμε την ηγεσία μας στα ΛΟΑΤ+ θέματα σε παγκόσμιο επίπεδο», είπε.

«Θα διασφαλίσουμε ότι η διπλωματία και η ξένη βοήθεια εργάζονται για την προώθηση των δικαιωμάτων αυτών των ατόμων, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης της ποινικοποίησης και της προστασίας των ΛΟΑΤ+ προσφύγων και των αιτούντων άσυλο».

Ο Μπάιντεν έχει ήδη εκδώσει μια εντολή που επεκτείνει τις υπάρχουσες ομοσπονδιακές προστασίες στα ΛΟΑΤ+ άτομα.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!