Επίσημα ο Pete Buttigieg ο πρώτος ανοιχτά γκέι υπουργός των ΗΠΑ

03/02/2021
από

Επιβεβαιώθηκε και επίσημα η επιλογή του Pete Buttigieg στη θέση του υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ, μετά τη χθεσινή ψηφοφορία της Γερουσίας. Αυτό καθιστά τον Buttigieg τον πρώτο ανοιχτά γκέι υπουργό της χώρας. 

Ο Buttigieg, ο πρώην δήμαρχος της πόλης South Bend της Ιντιάνα, ο οποίος είχε προκαλέσει τον Joe Biden για τον χρίσμα των Δημοκρατικών, θα επιβλέπει την αεροπορία, τους αυτοκινητόδρομους, τα οχήματα, τους αγωγούς και τη διέλευση, καθώς και τις προσπάθειες για τη διασφάλιση ασφαλούς μεταφοράς εν όψει της πανδημία. Θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην προσπάθεια του Λευκού Οίκου να αυξήσει τις δαπάνες υποδομής.

“Είμαι τιμή μου και νιώθω ευγνώμων μετά τη σημερινή ψηφοφορία στη Γερουσία – και είμαι έτοιμος να πάω στη δουλειά @USDOT”, έγραψε ο Buttigieg στο Twitter.

Η γερουσιαστής Maria Cantwell είπε ότι ο Buttigieg κατανοεί την έκταση των σημαντικών ανεκπλήρωτων αναγκών στις υποδομές των ΗΠΑ, για τις οποίες η κυβέρνηση έχει χρηματοδοτήσει τουλάχιστον 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια την τελευταία δεκαετία.

“Ασχολήθηκε με την κατασκευή δρόμων, διαχειριζόμενος πολιτειακούς, ομοσπονδιακούς και τοπικούς πόρους, για να βοηθήσει στην κατασκευή υποδομών στην κοινότητά του”, δήλωσε η Cantwell.

Η πρώην δήμαρχος του Χιούστον, Annise Parker, η οποία είναι επικεφαλής του Ινστιτούτου LGBTQ Victory, δήλωσε: «Ο Πιτ έσπασε ένα πολιτικό εμπόδιο και αυτό ανοίγει τον δρόμο για περισσότερους ΛΟΑΤ+ Αμερικανούς να ακολουθήσουν».

https://avmag.gr/135701/i-trans-dr-levine-einai-i-epilogi-toy-biden-gia-krisimi-thesi-stin-ygeia/

 




Δες και αυτό!