Τέλεια απάντηση σε τρανσφοβική καθηγήτρια από non binary φοιτητ@

29/01/2021
από
non binary, καθηγήτρια
Τέλεια απάντηση σε τρανσφοβική καθηγήτρια από non binary φοιτητ@

Η καθηγήτρια, είπε, ότι οι «πεποιθήσεις» της την εμποδίζουν από το να χρησιμοποιεί τις σωστές αντωνυμίες για τα τρανς άτομα, ενώ ούτε η gay-straight alliance του σχολείου δε μπόρεσε να βοηθήσει.

Ένα βίντεο από ένα non-binary φοιτητούδι, που απάντησε στην άρνηση της καθηγήτριας να χρησιμοποιήσει τις σωστές αντωνυμίες, έγινε viral στο TikTok και είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί.

Το άτομο με το όνομα Shade έστειλε στο σύνολο των καθηγητριών/τών του College of Southern Idaho (CSI) ένα email, για να ενημερώσει ότι είναι non binary, ότι χρησιμοποιεί ένα όνομα που είναι διαφορετικό από αυτό που υπάρχει στα επίσημα έγγραφα, και ότι οι αντωνυμίες που το αφορούν είναι «αυτό» (they).

Μία καθηγήτρια απάντησε λέγοντας ότι θα χρησιμοποιούσε το όνομα Shade, αλλά ότι δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις αντωνυμίες, λόγω των «πεποιθήσεων» της.

Έτσι, το Shade απάντησε ως εξής:

«Λυπάμαι, νομίζω ότι υπήρξε μία παρεξήγηση εδώ. Φαίνεται να πιστεύετε ότι κάνω κάποιο αίτημα; Απλώς, σας ενημέρωσα για το σωστό όνομα και τις αντωνυμίες μου, ώστε να ξέρετε πώς να αναφέρεστε σε μένα.

Το σκόπιμο misgendering μίας/ενός φοιτήτριας/@ δημιουργεί ενεργά ένα εχθρικό περιβάλλον και κάνει διακρίσεις με βάση την ταυτότητα φύλου. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τον κώδικα χωρίς διακρίσεις του σχολείου. Ξέρω, ότι δε θα θέλατε να το κάνετε αυτό.

Είμαι βέβαιο ότι καταλαβαίνετε ότι αναμένω να αντιμετωπίζω, τουλάχιστον, τα βασικά επίπεδα σεβασμού και ανθρώπινης αξιοπρέπειας στην τάξη. Ανυπομονώ να σας γνωρίσω στην αίθουσα την επόμενη εβδομάδα και να συνεργαστώ μαζί σας στο εξάμηνο.

Με εκτίμηση, Shade (they/them)”

Mic. Drop.

@unholy.shade

I’m not putting up with it. #theythem #nonbinary #trans #lgbt #pronounsmatter

♬ original sound – Unholy.Shade

Το βίντεο έχει προβληθεί 1,8 εκατομμύρια φορές, πολύ περισσότερο από άλλα βίντεο που έχει ανεβάσει το Shade στην πλατφόρμα του Tik Tok.

Σε ένα μεταγενέστερο βίντεο, είπαν ότι η Gay-Straight Alliance (GSA) του σχολείου δε βοηθά, επειδή ο σύμβουλος της ομάδας περίμενε να είναι «καλοί κι ευγενικοί».

Το Shade δήλωσε στο NBC KPVI-6 ότι η ανταπόκριση στο βίντεο ήταν «εξωπραγματική»

“Το τηλέφωνό μου έχει ηρεμήσει λίγο τώρα, αλλά τις πρώτες ημέρες, έρχονταν ειδοποιήσεις χωρίς διακοπή.”

«Κάποια στιγμή, κάποιος σχολίασε λέγοντας ότι είδε πολλά από τα βίντεό μου και ότι ήταν χρήσιμα επειδή πρόκειται να τεκνοθετήσουν μια τρανς κόρη», είπε. “Σχεδόν έκλαψα. Αυτό είναι τόσο γλυκό.”

Το Shade είπε ότι ο Πρύτανης των Φοιτητών Jason Ostrowski βοήθησε.

«Μιλήσαμε για εκπαιδεύσεις και αλλαγές στην κουλτούρα, που απαιτούνται στο CSI», είπαν.

Η CSI είπε ότι δεν συζητούν θέματα προσωπικού, αλλά εξέδωσαν μια δήλωση λέγοντας ότι οι μαθητές έχουν επιλογές να αναφέρουν τέτοιου είδους περιστατικά.

Το Shade ανέφερε ότι αγωνίζονται, ώστε άλλα non binary και τρανς φοιτητ@ να μη χρειάζεται να περάσουν από το ίδιο πράγμα.

«Ανησυχώ λιγότερο για το τι συμβαίνει μεταξύ αυτής της μεμονωμένης καθηγήτριας και του εαυτού μου και περισσότερο με το τι συμβαίνει σε ολόκληρο το σχολείο», είπε. «Επειδή προσωπικά, έχω υποστήριξη. Δεν είμαι κάποιο που θα σπάσει πολύ γι’ αυτό, αλλά ξέρω ότι αυτό δεν ισχύει για πολλά τρανς φοιτητ@. Στην πραγματικότητα, για πολλά τρανς φοιτητ@, μπορεί να είναι το σχολείο το μόνο μέρος, όπου θα μπορούσε, ενδεχομένως, να εκλαμβάνεται το φύλο τους σωστά.»




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!