Αρχιεπίσκοπος Λος Άντζελες: Ο Biden «προωθεί ηθικά το κακό»

22/01/2021
από
José H Gomez, αρχιεπίσκοπος

Ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος του Λος Άντζελες, José H Gomez, ισχυρίστηκε ότι ο Joe Biden προωθεί «το κακό» ως προς τα ήθη, όπως «στην άμβλωση, στην αντισύλληψη, στον γάμο και στο φύλο» .

Η καθολική εκκλησία έχει αντιδράσει στην ισότητα των γάμων και στα δικαιώματα των τρανς ανθρώπων με την πάροδο των ετών – θέσεις που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με εκείνες του Biden, ο οποίος ορκίστηκε ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών την Τετάρτη (20 Ιανουαρίου).

Ο Biden, ο οποίος είναι Καθολικός, υπήρξε σταθερός υποστηρικτής της ισότητας των γάμων για αρκετά χρόνια, και επίσης υποσχέθηκε να είναι υπερασπιστής των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.

Σε δήλωση που κυκλοφόρησε την Τετάρτη μέσω της Διάσκεψης των Καθολικών Επισκόπων των Ηνωμένων Πολιτειών, της οποίας είναι πρόεδρος ο Gomez, ο αρχιεπίσκοπος είπε ότι οι Καθολικοί πρέπει να συνεχίσουν να προωθούν τις Βιβλικές διδασκαλίες, ακόμα και όταν αυτές οι διδασκαλίες είναι «άβολες».

«Πρέπει να επισημάνω ότι ο νέος μας πρόεδρος έχει δεσμευτεί να ακολουθήσει συγκεκριμένη πολιτική που θα προωθήσει τα ηθικά κακά και θα απειλήσει την ανθρώπινη ζωή και την αξιοπρέπεια, πιο σοβαρά στους τομείς της άμβλωσης, της αντισύλληψης, του γάμου και του φύλου», έγραψε ο Gomez.

«Με βαθιά ανησυχία είναι η ελευθερία της εκκλησίας και η ελευθερία των πιστών να ζουν σύμφωνα με τις συνειδήσεις τους», συνέχισε.

«Οι δεσμεύσεις μας σε θέματα ανθρώπινης σεξουαλικότητας και οικογένειας, όπως και οι δεσμεύσεις μας σε κάθε άλλο τομέα – όπως η κατάργηση της θανατικής ποινής, ή η αναζήτηση ενός συστήματος υγειονομικής περίθαλψης και οικονομίας, που υπηρετεί πραγματικά τον άνθρωπο – καθοδηγούνται από τη μεγάλη εντολή του Χριστού να αγαπά και να είμαστε αλληλέγγυοι με τους αδελφούς και τις αδερφές μας, ειδικά τους πιο ευάλωτους».

Ο Gomez είπε ότι ο Biden θέλει να ξεκινήσει «διάλογο» με την Καθολική Εκκλησία, ώστε να μπορεί να εφαρμόσει μια «συνεκτική οικογενειακή πολιτική» που αναγνωρίζει «την κρίσιμη σημασία του ισχυρού γάμου και της γονικής μέριμνας για την ευημερία των παιδιών».

Η δήλωση προκάλεσε διχασμό μεταξύ των ανώτερων μελών της Καθολικής Εκκλησίας στην Αμερική, με τον καρδινάλιο Blase Cupich, αρχιεπίσκοπο του Σικάγου, να αποκαλεί τα λόγια του «λανθασμένα».

Ο Cupich είπε ότι όσα είπε ο Gomez είναι «άνευ προηγουμένου» και δήλωσε ότι τα λόγια του είχαν εκπλήξει πολλούς επισκόπους.

Τα λόγια του Gomez έρχονται, επίσης, σε πλήρη αντίθεση με τον τόνο του Πάπα Φραγκίσκου σε δήλωση που κυκλοφόρησε την Τετάρτη, ο οποίος στο μεταξύ έστειλε στον Joe Biden «καλές ευχές» για την ορκωμοσία του.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!