Ο Robin Morgan-Bentley, ένας μυθιστοριογράφος και ανώτερος διευθυντής της Audible, έγραψε πρόσφατα δέκα πράγματα, που έχουν πει άνθρωποι στον ίδιο και στον σύντροφό του, από τότε που έγιναν πατέρες. Ο γιος του ζευγαριού φυσικά είχε την τελευταία λέξη!

Οι ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς συχνά καλούνται να απαντήσουν σε ανόητες ερωτήσεις από καλοπροαίρετα άτομα. Οι άνθρωποι θέλουν να γνωρίζουν σαφείς λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο σύλληψης των παιδιών, να ζητούν απαντήσεις σε υποθετικές καταστάσεις, που πιθανότατα δε θα προκύψουν ποτέ, και να ανησυχούν «για λογαριασμό» του παιδιού.

Ο Morgan-Bentley μοιράστηκε μερικές από τις ερωτήσεις, που έχει δεχτεί ο ίδιος κι ο σύντροφός του, εδώ και έναν χρόνο, που έχουν γίνει μπαμπάδες.


Από το “Ποιος από εσάς είναι ο πραγματικός μπαμπάς” μέχρι το «Δεν ανησυχείτε μήπως και χάνει κάτι, επειδή δε θηλάζει», τα ερωτήματα διατρέχουν ένα φάσμα τυπικής ανοησίας, απερισκεψίας, αδιακρισίας, που εκτοξεύονται από καλοπροαίρετους, αλλά συχνά ανίδεους ανθρώπους.


1. “Α, πολύ χαριτωμένο. Έχει πάρει άδεια η μαμά σήμερα;” 

2. “Ποιος από τους δύο είναι ο πραγματικός μπαμπάς;”3. “Εμπλέκεται κι η μαμά στο μεγάλωμά του; Θα πρέπει να της είναι πολύ δύσκολο.”

4. “Πιστεύετε ότι θα είναι κι εκείνος γκέι όταν θα μεγαλώσει;”

5. “Δεν ανησυχείτε μήπως χάνει κάτι, επειδή δε θηλάζει;”

6. “Τι θα γίνει αν η πρώτη του λέξη είναι «μαμά»;”


Φυσικά, υπάρχει ο ανυπόμονος: «Είναι κρίμα που γεννήθηκε το 2020, έτσι δεν είναι;» Ενώ ο τελευταίος χρόνος ήταν ιδιαίτερα φρικτός, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η γέννηση του παιδιού τους να ήταν το αποκορύφωμα της χρονιάς.


7. “Αχ, κρίμα που γεννήθηκε το 2020 ε;”

8. “Ωωω, θα χάσει τόσα πολλά! Σκέψου όλες τις εκφράσεις του προσώπου που χάνει κάτω από τις μάσκες.” 

9. “Θέλετε να σας βοηθήσω να τον βολέψετε;” 

10. “Μπορώ να είμαι εγώ η μαμά του αν θέλετε.”


Αλλά, ο γιος του ζευγαριού τα συνοψίζει όλα καλύτερα σε μια φωτογραφία, που ο Morgan-Bentley επέλεξε να ανεβάσει στο τέλος των tweets του. Οι αγενείς ερωτήσεις δεν εμπόδισαν το ζευγάρι να “απολαμβάνει” κάθε λεπτό του να είναι γονείς!