Η υπερασπίστρια των ΛΟΑΤ+ δικαιωμάτων, Sarah McBride, ορκίστηκε ως η πρώτη τρανς γερουσιάστρια στην ιστορία των Η.Π.Α. Η McBride κέρδισε στον αγώνα της για τη Γερουσία στο Ντελαγουέρ κατά τις εκλογές των Η.Π.Α. στις 3 Νοεμβρίου, και έγινε η πρώτη τρανς γυναίκα που κατείχε ποτέ αξίωμα στο ανώτερο τμήμα μιας Πολιτείας.

Υπάρχουν κάποια τρανς πολιτικά πρόσωπα που βρίσκονται σε κρατικά νομοθετικά σώματα, αλλά κανένα τρανς πολιτικό πρόσωπο δεν κατέχει ομοσπονδιακό ή πολιτειακό αξίωμα, οπουδήποτε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η McBride, η οποία στο παρελθόν υπηρέτησε ως γραμματέας τύπου για την Εκστρατεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον αγώνα για την προστασία κατά των διακρίσεων σε βάρος των ΛΟΑΤ+ ατόμων στο Ντελαγουέρ, και έχει ασκήσει πιέσεις για τον Νόμο περί Ισότητας σε εθνικό επίπεδο. Είναι, επίσης, πρώην ασκούμενη του Λευκού Οίκου, και το 2016 ήταν το πρώτο ανοιχτά τρανς πρόσωπο, που μίλησε στη Δημοκρατική Εθνική Σύμβαση προς υποστήριξη της προεδρικής υποψηφιότητας της Hilary Clinton.

Στις 13 Ιανουαρίου, η McBride ορκίστηκε ως γερουσιάστρια του Ντελαγουέρ. Μοιράστηκε ένα meme στο Twitter, λέγοντας: «Λυπάμαι… δεν μπορώ να αντισταθώ.» 

Πρόκειται για μία σύγκριση μεταξύ του πριν και του μετά. Ξεκινά με μια φωτογραφία της McBride που διαβάζει εφημερίδα, με τίτλο: «Η ακτιβίστρια της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, Sarah McBride, διεκδικεί μία θέση στη γερουσία το 2020» με τη λεζάντα «Πώς ξεκίνησαν όλα!». Στη συνέχεια ακολουθεί μία φωτογραφία της McBride με μπλε φόρεμα και μπλε μάσκα, με ανυψωμένο το δεξί της χέρι καθώς ορκίστηκε, με τη λεζάντα: «Πώς πήγαν τα πράγματα τελικά;»

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η γερουσιάστρια χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε τόσο μεγάλο βαθμό. Τον Νοέμβριο, η Sarah McBride είχε την τέλεια απάντηση, όταν ένα άτομο στο Twitter τη ρώτησε αν είναι «κορίτσι ή αγόρι».

Η McBride τότε απάντησε: «Είμαι γερουσιάστρια» προσθέτοντας: «Ελπίζω αυτό να ξεκαθαρίσει τα πράγματα».

Σε μια συνέντευξη με το Elle την εβδομάδα που εξελέγη τον Νοέμβριο, η Sarah McBride μίλησε για την ελπίδα της να κάνει τη διαφορά στο κράτος στον νέο της ρόλο:

«Η κυβέρνηση είναι όπου μπορείτε να κάνετε αλλαγές για τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων με τον μεγαλύτερο αριθμό τρόπων. Η απόφασή μου για υποψηφιότητα ήταν βασισμένη στην ελπίδα και στη γνώση, ότι η αλλαγή είναι δυνατή, αν εργάζεσαι αρκετά σκληρά. «Κατέβηκα στις εκλογές με ζητήματα, όπως η οικογενειακή άδεια και η άδεια ασθενείας. Κανένα άτομο δεν πρέπει να επιλέγει μεταξύ του να μπορεί να προχωρήσει, και του να είναι καλά, ή και να παραμένει καλά. Αυτή είναι μια κρίσιμη προτεραιότητα.» 

Sarah McBride: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την ιστορική της νίκη