Οι λευκοί, οι στρέιτ οι άνδρες που ενοχλούνται

0
849

Στη εκπομπή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου (βουλευτής της ΝΔ) μίλησε ο ο αρθρογράφος της Καθημερινής, Τάκης Θεοδωρόπουλος, σχολιάζοντας την  παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην αφίσα της επιτροπής «Greece 2021» για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

Τα σχόλια που ακολούθησαν αποτελεί ένας πρώτης τάξεως παράδειγμα του τι σημαίνει “λευκό ανδρικό (στρέιτ) προνόμιο”. 

«Δεν μπορεί στα 200 χρόνια να βάλεις ένα μαύρο στην εθνική σου ιστορία. Όπως και να το κάνουμε στα πρώτα αυτά 200 χρόνια δεν υπήρχανε μαύροι στην εθνική μας ιστορία» είναι τα λόγια του Τάκη Θεοδωρόπουλου. «Υπήρχαν γυναίκες ηρωίδες, αλλά μαύρους δεν είχαμε».

«Απλώς θέλουν να είναι σαν τις σειρές του Netflix που βάζουν και έναν μαύρο, γιατί πρέπει να υπάρχει στην υπόθεση», συνέχισε ο -γνωστός για τις προοδευτικές του απόψεις- αρθρογράφος.

Στα σχόλιο προστέθηκε και το εξίσου “προοδευτικό” (σ.σ. και καθόλου φοβικό) σχόλιο του βουλευτή της ΝΔ, που αισθάνθηκε την ανάγκη να πει: «όταν βλέπετε μία σειρά του νετφλιξ ο εγκληματίας είναι πάντα, πάντα ο άντρας ο στρειτ, ο λευκός! Τέλος.»

Πάντως κι αυτό το «υπήρχαν γυναίκες ηρωίδες», με δυσκολία τους βγήκε.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!