Άψογη απάντηση για τον σεβασμό του αυτοπροσδιορισμού των non-binary

13/01/2021
από
Jeffrey Marsh, Non-binary
Άψογη απάντηση για τον σεβασμό του αυτοπροσδιορισμού των non-binary

Ένα ανοιχτά non-binary άτομο με το όνομα Jeffrey Marsh, που ασχολείται με τον ακτιβισμό και τη συγγραφή βιβλίων, δίνει την καλύτερη απάντηση, σε όλα εκείνα τα άτομα που αισθάνονται ένα “μπέρδεμα” και κάπως ξεβολεύονται, όταν καλούνται να αλληλεπιδράστουν με non-binary άτομα. Για όλα εκείνα τα άτομα που δε θέλουν να σεβαστούν τον αυτοπροσδιορισμό ενός ατόμου.

Με ένα σύντομο, ακριβές και εύστοχο βίντεο στο Tik Tok απαντά πολύ γλυκά και με σαφήνεια:

“Α, το έχω υπόψιν μου. Το γεγονός ότι είμαι non-binary, με κάνει να είμαι “μπέρδεμα” για σένα, αλλά πρέπει να με σεβαστείς. Πιστεύεις, ότι το να το καταλάβεις έρχεται πρώτο σε σχέση με το να με σεβαστείς. Όμως, είναι το ακριβώς αντίστροφο. Χρειάζεται να αναγνωρίσεις ότι είμαι άνθρωπος. Πρέπει να με σεβαστείς και να μου απευθυνθείς ως άνθρωπο, και έπειτα, ίσως, “το καταλάβεις.” Αλλά, αυτό είναι το λιγότερο σημαντικό κομμάτι.” 

@thejeffreymarsh

This could the issue💛💛🌸 #lgbtqrights #transisbeautiful #loveislove #lgbt #pride #queer #transfemme #lgbtq #trans #nonbinary

♬ original sound – Jeffrey Marsh

Τα πνευματικά και περιεκτικά μηνύματα του ατόμου με το όνομα Jeffrey Marsh έχουν λάβει πάνω από 350 εκατομμύρια προβολές στα κοινωνικά μέσα. Πρόκειται για το πρώτο ανοιχτά non-binary πρόσωπο, που η εθνική τηλεόραση των ΗΠΑ πήρε συνέντευξη για το Unfiltered. Είναι συγγραφέ@, ηθοποι@, καλλιτέχν@, και δραστηριοποιείται ακτιβιστικά.

Jeffrey Marsh, Non-binary
Jeffrey Marsh

Έχει γράψει έναν οδηγό αυτοεκτίμησης το «How To Be You», που όπως αναφέρεται στο Jeffrey Marsh site, πρόκειται για ένα καινοτόμο, non-conforming έργο, που συνδυάζει απομνημονεύματα, βιβλίο εργασίας, και πνευματικές συμβουλές. Το «How To Be You» μάλιστα βρέθηκε στην κορυφή του μετρητή ευγνωμοσύνης της Oprah (Oprah’s Gratitude Meter) και ξεχώρισε ως Εξαιρετικό Βιβλίο της Χρονιάς από το TED-Ed το 2019. Το Jeffrey είναι μαθητ@ και δάσκαλ@ του Ζεν για πάνω από είκοσι χρόνια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jeffrey Marsh (@thejeffreymarsh)




Δες και αυτό!