Ένα δικαστήριο του Οντάριο του Καναδά έχει αποφασίσει ότι μια τρανς γυναίκα πρέπει να πληρώσει τα έξοδα ταξιδιού, για να μετακινηθούν τα δύο παιδιά της με τη μητέρα τους, στην Ουάσιγκτον των Η.Π.Α.

Όλο και περισσότερο απομονωμένη από την οικογένειά της αισθάνεται η Dancy, με το αποτέλεσμα της νομικής διαμάχης νόμιμης επιμέλειας των παιδιών της, που την απομακρύνει από τα παιδιά της, μετά από τον χωρισμό από την πρώην σύζυγό της το 2017.

Η πρώην της παντρεύεται πλέον μ’ έναν άντρα που εργάζεται για τη Microsoft, ανέφερε η Ottawa Sun. Η Dancy και η οικογένειά της βυθίστηκαν λόγω αυτού σε μια μάχη επιμέλειας που έσπειρε τη διχόνοια και τον φόβο, καθώς η πρώην σύζυγός της επιθυμούσε να μετεγκατασταθεί στην Ουάσιγκτον, λόγω της έδρας της δουλειάς του νέου της συζύγου.

Στην απόφαση που εκδόθηκε τον περασμένο μήνα, οι δικαστές έκριναν ότι τα μικρότερα παιδιά της Darcy μπορούν να μετακινηθούν περίπου 4.000 χιλιόμετρα μακριά για να μείνουν με τη μητέρα, τον πατριό και τον αδελφό τους.

«Είμαι σοκαρισμένη, απλά σε σοκ», είπε η 37χρονη.

“Μετακινούν τα παιδιά μου σε ένα μέρος που δεν μπορώ να πάω και η ιδέα ότι θα έπρεπε να πληρώσω με κάποιο τρόπο τα έξοδά τους, για να φύγουν κιόλας είναι κάπως άδικη.”

Ο δικαστής τουΑνώτατου Δικαστηρίου του Οντάριο, David Broad, θεώρησε ότι ενώ μια κοινή συμφωνία επιμέλειας θα ήταν προς το καλύτερο συμφέρον των παιδιών, πρέπει να τους επιτραπεί να μετακινηθούν με τη μητέρα τους.

Είναι μια απόφαση που έχει αφήσει τον Darcy σε απόγνωση, κουρασμένη τόσο από την εξωφρενική εξάπλωση του κορονοϊού που διατηρεί τα σύνορα της χώρας κλειστά όσο και από τις πολιτικών των ΗΠΑ, που δεν είναι υποστηρικτικές για τα τρανς άτομα.

«Η πιθανότητα να βλέπω τα παιδιά μου τώρα είναι τόσο χαμηλή λόγω της COVID», εξήγησε, βρίσκοντας λίγη ανακούφιση από τα Σαββατοκύριακα, τις τέσσερις εβδομάδες το καλοκαίρι και μια εβδομάδα κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Στον κατάλογο των δεινών της, πρόσθεσε ότι ως τρανς άτομο «δεν νιώθει άνετα» στις ΗΠΑ. «Συνήθιζα να ταξιδεύω εκεί για δουλειά και δε θα το κάνω πια», πρόσθεσε, ανησυχώντας ότι τα παιδιά της θα εκτεθούν σε τρανσφοβία εάν μεγαλώσουν εκεί.

Αλλά ο δικαστής Broad διαφωνεί, σημειώνοντας στην απόφασή του: «Ήταν σαφές από την κατάθεσή της, ότι οι ανησυχίες της προσφεύγουσας όσον αφορά τον σεβασμό αυτών των ζητημάτων είναι ειλικρινείς και ισχυρές. Ωστόσο, δεν οδηγήθηκαν στοιχεία από εμπειρογνώμονες που να υποδηλώνουν ότι η διαμονή στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, με έκθεση στον τοπικό πολιτισμό, θα επηρέαζε αρνητικά την ανάπτυξη και το συμφέρον των παιδιών.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.