Το αστέρι του Queer Eye, Jonathan Van Ness, αισθάνεται την απέραντη θλίψη όλων μας, ειδικά των ανθρώπων που ζουν στην Αμερική, μετά από την τρομοκρατική επίθεση στο Καπιτώλιο και ξεσπά σε δάκρυα, λέγοντας ότι «οι λευκοί άνθρωποι πρέπει να θυμώνουμε» με όλα αυτά, και ότι ο Τραμπ είναι επικίνδυνος και πρέπει να απομακρυνθεί από το αξίωμά του.

Μοιράστηκε τις σκέψεις του σε ένα βίντεο γεμάτο δάκρυα, που δημοσιεύτηκε στο Instagram την Τετάρτη, όταν οι φασίστες, υπερασπιστές της λευκής υπεροχής και του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, με αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων.

Στο συναισθηματικό βίντεο, υπογράμμισε την ανισότητα μεταξύ του τρόπου με τον οποίο η αστυνομία ανταποκρίθηκε σε αυτόν τον βίαιο όχλο στο Καπιτώλιο και του τρόπου με τον οποίο έχει ανταποκριθεί στο παρελθόν σε διαδηλώσεις των Μαύρων σε αντιρατσιστικές πορείες.

Είπε ακόμη, ότι παρακολουθούσε τις ειδήσεις «όλη την ημέρα» και ότι είχε στείλει μηνύματα στους νομοθέτες με τους οποίους είναι φίλοι για να ελέγξει αν ήταν εντάξει.

Jonathan Van Ness: Οι λευκοί πρέπει να «θυμώνουν» για τις ταραχές στο Καπιτώλιο

«Όταν σκέφτομαι τους Μαύρους Αμερικανούς και τους ανθρώπους που έχουν υποστεί αστυνομική βία, τους κουήρ ανθρώπους που έχουν υποστεί αστυνομική βία, εδώ και δεκαετίες, να βλέπουν αυτό που συμβαίνει σήμερα, και την έλλειψη ανταπόκρισης, και την έλλειψη ετοιμότητας, γι’ αυτά τα περισσότερα λευκά άτομα, που διαπράττουν τρομοκρατικά εγκλήματα στο κτίριο του Καπιτωλίου, νιώθω αηδία.

Νιώθω τόσο θυμό, όταν το βλέπω αυτό, για τις Μαύρες φίλες μου, τους Μαύρους φίλους μου, για την ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένειά μου. Και πρέπει να νιώθετε κι εσείς έτσι. Ειδικά, αν είστε λευκό άτομο που το παρακολουθεί, λευκό άτομο στην Αμερική, θα πρέπει να είστε τόσο εξοργισμένες/οι/@.»

Συνέχισε:

«Πραγματικά δε λέω Τραμπ, λέω 45, αλλά σήμερα αισθάνομαι ότι πρέπει να πούμε Τραμπ, γιατί αισθάνομαι ότι πρέπει οπωσδήποτε να κατηγορηθεί, και νιώθω ότι όταν οι νομοθέτες μας είναι είναι εκτός λόγω του lockdown, πρέπει να το καταστήσουμε ξεκάθαρο. Μένουν δύο εβδομάδες όπου μπορεί κυριολεκτικά να κάνει οτιδήποτε, εξακολουθεί να είναι Πρόεδρος για δύο εβδομάδες, οπότε ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να κατηγορηθεί αμέσως.»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jonathan Van Ness (@jvn)

Η Εθνική ΛΟΑΤΚ Ομάδα των ΗΠΑ ζήτησε να «απομακρυνθεί αμέσως» από το αξίωμά του ο Τραμπ μέσω της 25ης τροποποίησης, σήμερα, Πέμπτη (7 Ιανουαρίου).

Ο Τραμπ έχει, επίσης, υποτιμηθεί και από τους τέσσερις ζωντανούς πρώην προέδρους: Τζορτζ Μπους, Μπαράκ Ομπάμα, Τζίμι Κάρτερ και Μπιλ Κλίντον.

ΛΟΑΤΚΙ+ μέλη του Κογκρέσου και της Γερουσίας ζητούν την άμεση απομάκρυνση του Trump