Aθλητής ράγκμπι έκανε coming out ως γκέι και ως ερωτευμένος

01/01/2021
από
coming out, ράγκμπι
Devin Ibañez με τον σύντροφό του Fergus Wade

Ο επαγγελματίας αθλητής ράγκμπι Devin Ibañez έκανε coming out ως γκέι την Τετάρτη (30 Δεκεμβρίου) με μια ειλικρινή ανάρτηση Instagram.

Ο πρώην παίκτης της New England Free Jacks, από το Μπρούκλαϊν, Μασαχουσέτη, μοιράστηκε φωτογραφίες με τον σύντροφό του, Fergus Wade, που χαμογελούν, ανταλλάσσουν φιλιά, και αγκαλιάζονται.

Η αγάπη είναι ακόμη εδώ!

Κι ενώ πολλά κουήρ άτομα που ασχολούνται επαγγελματικά με τον αθλητισμό, έχουν κάνει coming out μετά από τη συνταξιοδότησή τους, ο Ibañez αψηφά το playbook δηλώνοντας την αλήθεια του, αφού εξασφάλισε ένα κορυφαίο συμβόλαιο με την ομάδα ράγκμπι των ΗΠΑ Major League (USMLR). Δήλωσε ότι είναι ο πρώτος παίκτης USMLR που το κατάφερε.

Ο Ibañez σημείωσε ότι όσο κι αν βλέπει ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στον αθλητισμό να γιορτάζονται για τον ηρωισμό τους, έχει δει πολλά κουήρ άτομα στο ράγκμπι να “ταλαιπωρούνται” στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα λόγω της ταυτότητάς τους.

«Καθώς το 2020 πλησιάζει στο τέλος, πήρα το χρόνο να σκεφτώ τη ζωή μου και ποιες πτυχές θα μπορούσα να ελέγξω και να κάνω θετικές αλλαγές σε εκείνες, που θα επηρέαζαν την καθημερινή μου ζωή και την ευτυχία», έγραψε ο Ibañez στο νέο του λογαριασμό στο Instagram, @ThatGayRugger.

coming out, ράγκμπι
Devin Ibañez με τον σύντροφό του Fergus Wade

«Μου έγινε σαφές, ότι η ζωή μου με μεγαλύτερη διαφάνεια και γιορτάζοντας ανοιχτά το ποιον αγαπώ θα έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο σε μένα και στα άτομα που νοιάζομαι. Θέλω να ξεκινήσω το 2021 γιορτάζοντας την αγάπη της ζωής μου και τον σύντροφό μου, Fergus Wade, που ήταν μαζί μου στα υψηλά και τα (πολύ) χαμηλά των τελευταίων τριών ετών», συνέχισε ο Devin Ibañez.

«Είμαι ανοιχτά γκέι», πρόσθεσε. «Αυτό είναι κάτι που δεν είναι μυστικό σε όσους βρίσκονται κοντά μου και ακόμη και σε πολλούς ανθρώπους που δεν είναι κοντά μου. Αλλά ένιωθα πάντα την ανάγκη να το κρατήσω ξεχωριστό από την καριέρα μου στο ράγκμπι. Πάντα τασσόμουν με το ότι αν ήμουν πιο ανοιχτός θα έφερνε μια απόσπαση προσοχής, επιζήμια ή περιττή.”

«Ο τελικός στόχος έγινε ο εκής: «Μόλις υπογράψω ένα επαγγελματικό συμβόλαιο, θα μιλάω πιο ανοιχτά γι’ αυτό και θα γίνω ο πρώτος ανοιχτά γκέι παίκτης MLR», είπε.

«Καθώς ήρθε η μέρα που υπέγραψα ένα συμβόλαιο με την USMLR, προχώρησα τους στόχους μου ακόμη περισσότερο. Αυτό τροφοδοτήθηκε σε μεγάλο βαθμό από μια αφήγηση που είπα στον εαυτό μου, ότι αν δεν άφηνα καμία αμφιβολία για το ότι αξίζω τη θέση μου, θα με θεωρούσαν ως σύμβολο και όχι ως πραγματικό επαγγελματία.

«Αλλά αυτό που θεώρησα ως σκιά, που το συνειδητοποίησα αργά, μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως φάρος. Αποφάσισα, λοιπόν, να αγκαλιάσω αυτό που κάποτε ένιωθα αμήχανα και να είμαι περήφανος και χωρίς ντροπή ο εαυτός μου.

«Έχω γνωρίσει μερικούς απίστευτα ταλαντούχους ΛΟΑΤΚ παίκτες ράγκμπι με την πάροδο των ετών, πολλοί από τους οποίους δεν έπαιζαν σε υψηλό επίπεδο αποκλειστικά λόγω του ότι ήταν γκέι.

«Ελπίζω να συναντήσω άλλους, σαν κι εμένα, παίζοντας σε υψηλό επίπεδο ράγκμπι και ελπίζω να εμπνεύσω την επόμενη γενιά περήφανων ΛΟΑΤΚ παικτών ράγκμπι.

«Γι ‘αυτό θα αποκαλέσω με υπερηφάνεια τον εαυτό μου «αυτός ο γκέι ράγκερ» με την ελπίδα ότι μια μέρα δε θα ακούγεται περίεργο στο ράγκμπι των ανδρών.




Δες και αυτό!