Η κρυφή μου διαδρομή: Πρώην αστέρι του βρετανικού ποδοσφαίρου αποκάλυψε πως είναι γκέι

24/06/2020

Από το 2008 έως το 2015, έπαιζε σε πρωτοκλασάτες ποδοσφαιρικές ομάδες της Βρετανίας με πολλούς να τον αναφέρουν ως το νέο αστέρι του βρετανικού ποδοσφαίρου. Ο λόγος για τον Τhomas Beattie, που αναγκάστηκε να παρατήσει το ποδόσφαιρο μετά από έναν τραυματισμό, παίρνοντας την απόφαση να μιλήσει στον κόσμο για τη σεξουαλικότητά του.

Ο Beattie ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο όταν ήταν 10 ετών. Στα 19 του μετακόμισε στις ΗΠΑ με υποτροφία παίζοντας ποδόσφαιρο στο κολέγιο. Από εκεί βρέθηκε να παίζει, ως επαγγελματίας πλέον, σε ομάδες στην Σκωτία, τον Καναδά και τη Σιγκαπούρη.

“Ποτέ δε σκέφτηκα να κάνω coming out ενώ έπαιζα“, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ESPN.

“Πραγματικά πίστευα πως έπρεπε να θυσιάσω ένα από τα δύο: το ποιος είμαι ή τον αθλητισμό που αγαπούσα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου”.

https://www.instagram.com/p/Btf6xOnAbnq/

Ο Beattie είπε επίσης πως το ποδόσφαιρο έγινε “ένα είδος διαφυγής”, που τον έσωσε για πολλά χρόνια, μέχρι να συνειδητοποιήσει πως πρέπει να μιλήσει για τη σεξουαλικότητά του.

“Στεκόμουν ακόμη σε αυτό το σημείο. Η κοινωνία με έμαθε πως η αρρενωπότητα συνδέεται με τη σεξουαλικότητα κι ως αθλητής σε ένα τόσο σωματικό άθλημα ένιωθα αυτή τη μεγάλη αντίφαση”.

https://www.instagram.com/p/B8EV8gdgSLs/

Αποφάσισε να μιλήσει στην οικογένειά του και στους φίλους του πριν 3 μήνες. Μετά ήρθε σε επαφή με κάποιους πρώην συμπαίκτες του, που δέχτηκαν την είδηση με ενθουσιασμό.

“Γνωρίζουν ότι είμαι ο ίδιος τύπος, που ήμουν και πριν 10”.

https://www.instagram.com/p/BxUqr6KgcWQ/

Μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό ο Beattie αναγκάστηκε να αφήσει το ποδόσφαιρο. Στη συνέχεια μετακόμισε στη Σιγκαπούρη, όπου εργάζεται ως μοντέλο ενώ έχει αποκτήσει και τη δική του επιχείρηση.

https://www.instagram.com/p/B9HEbiNA6tI/

Ελπίζει πως μετά το coming out θα βρει αυτή την “ικανοποίηση” που αποζητούσε και πως θα κάνει πιο εύκολα τα πράγματα για άλλους αθλητές που παλεύουν με τη σεξουαλικότητά τους.

https://www.instagram.com/p/B3tzN9qAbl2/

“Η ΛΟΑΤ+ κοινότητα δεν έχει αρκετή εκπροσώπηση στον κόσμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου”, δήλωσε ο Beattie στο Advocate. “Ελπίζω να μπορέσω να βοηθήσω κάπως σ΄αυτό”.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!