Συμμορία χτύπησε, βασάνισε και βίασε τρανς γυναίκα στο Πακιστάν

28/12/2020
από

Ένας άνδρας, που φέρεται να είναι μέλος μιας συμμορίας που χτύπησε, βασάνισε και βίαζε για τρεις μέρες μια τρανς γυναίκα στο Πακιστάν, συνελήφθη από την αστυνομία.

Προσοχή!
Περιγραφή βίαιων σκηνών

Στην πρωτεύουσα του Πουντζάμπ, ένα βίντεο από την επίθεση σε βάρος της Sohana κυκλοφόρησε στα κοινωνικά μέσα. Το βίντεο έδειχνε τη γυναίκα να είναι δεμένη και κρεμασμένη ανάποδα από ένα σχοινί από το ταβάνι, καθώς οι δράστες τη χτυπούσαν βίαια με ραβδιά. Η ίδια ακούγεται να κλαίει και να τους παρακαλεί να σταματήσουν.

Λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία του βίντεο (Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου) που έγινε viral, η τοπική αστυνομία ανακοίνωσε, ότι συνέλαβε έναν εκ των δραστών.

Σύμφωνα με το Geo News, η επιβιώσασα αναγνώρισε κάποιους από τους δράστες στο αστυνομικό τμήμα. Σε μία πρώτη ενημερωτική έκθεση που κατατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης Chunian, εξηγείται από τη Sohana ότι της είχε ζητηθεί να χορέψει σε έναν «γάμο» πριν από δύο μήνες. Ωστόσο, όταν έφτασε εκεί οι άντρες τη χτύπησαν, την έδεσαν και τη βίαζαν για τρεις μέρες.

Ανέφερε ακόμη, ότι η αστυνομία αρχικά δεν ασχολήθηκε με την υπόθεσή της μετά την αρχική της καταγγελία, αλλά αναγκάστηκε να την ανοίξει ξανά, όταν το υλικό που παρείχε την απόδειξη για την καταγγελία της (βίντεο) διέρευσε, σύμφωνα με ανακοίνωση από την ομοσπονδιακή υπουργό για τα ανθρώπινα δικαιώματα Shireen Mazari στο Twitter.

Η υπουργός Mazari, επιβεβαίωσε ότι το γραφείο της είχε ενημερωθεί για το τρομακτικό περιστατικό, προσθέτοντας ότι ο αστυνομικός της περιφέρειας συναντήθηκε με την επιβιώσασα την Τετάρτη (23 Δεκεμβρίου).

Η υπόθεση της Sohana αντικατοπτρίζει πολλές άλλες περιπτώσεις τρανς γυναικών που στοχοποιούνται, όχι μόνο από συμμορίες, αλλά και από συγγενείς τους, με τις εκθέσεις τους να είναι σχεδόν πάντα οι ίδιες – οι γυναίκες χτυπήθηκαν, μερικές φορές σε απειλές όπλων, βασανίστηκαν και βιάστηκαν.

Τον Σεπτέμβριο, δύο τρανς γυναίκες παρευρέθηκαν σε έναν γάμο μόνο και μόνο για να εμφανιστούν δύο ένοπλοι άνδρες, σκοτώνοντας τη μία και τραυματίζοντας την άλλη.

“Φτάνει πια”: Η τρανς κοινότητα του Πακιστάν διαδηλώνει για τη ζωή της




Δες και αυτό!