Δολοφονία μίας τρανς γυναίκας και τραυματισμός μία άλλης από ενόπλους

14/09/2020
από
Δολοφονία μίας τρανς γυναίκας, Πακιστάν

Ένοπλοι εισέβαλαν σε γάμο προκαλώντας τη δολοφονία μίας τρανς γυναίκας και τραυματίζοντας μία άλλη στο Πακιστάν.

Τρανς ακτιβίστρια δολοφονήθηκε, όταν άγνωστοι εισέβαλαν στον γάμο και άνοιξαν πυρ εναντίον της, όπου βρέθηκε μαζί με μία άλλη τρανς γυναίκα, για να κάνουν performance. Πρόκειται για την Gul Panra, που δολοφονήθηκε σε γάμο στη βορειοδυτική πόλη Πεσαβάρ του Πακιστάν, σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας (Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου).

Η Trans Action Pakistan καταγγέλει ότι η Panra δέχτηκε έξι πυροβολισμούς και υπέκυψε στις πληγές της κατά τη διακομιδή της στο νοσοκομείο. Η δεύτερη τρανς γυναίκα, που τραυματότηκε, ονομάζεται Chahat, και τώρα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο Khyber Teaching του Πεσαβάρ.

Ο επιθεωρητής της αστυνομίας, Cantt Hassan Jahangir Wattoo, είπε ότι το κίνητρο της δολοφονίας δεν είναι σαφές και ξεκίνησε έρευνα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις, αλλά η Chahat μπόρεσε να δώσει μερικές πληροφορίες στην αστυνομία.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι η ίδια και η Gul Panra είχαν προσληφθεί για να κάνουν ένα performance σ’ έναν γάμο. Αυτό είναι μια κοινή παράδοση στο Πακιστάν. Όταν ήταν έτοιμες να φύγουν οι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

Η συγκλονιστική δολοφονία προκάλεσε θυμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και λίγο μετά την εμφάνιση της είδησης, το hashtag #JusticeforGulPanra είχε ήδη γίνει δημοφιλές στο Πακιστάν.

Το Trans Action Pakistan μοιράστηκε ένα βίντεο στο Facebook της Chahat και της Gul Panra, που φαίνονται να αναζητούν προστασία λίγο πριν την επίθεση.

«Δεν υπάρχει ασφάλεια για εμάς. Η COVID-19 μας έκανε πιο ευάλωτες, αλλά δε μπορούμε να κατηγορήσουμε [μόνο] αυτό. Δεν ήμασταν ποτέ ασφαλείς ακόμη και πριν την COVID. Αναρωτιόμαστε αν το αστυνομικό τμήμα μας θεωρεί ακόμη και ανθρώπους» , γράφει η τραγική λεζάντα.




Δες και αυτό!