Με αυτό το τεύχος ερχόμαστε πιο κοντά, ώστε κανένα άτομο να μην αισθάνεται μόνο. 

antivirus magazine No 94

Και το κάνουμε φτάνοντας έξω από την πόρτα σας και κρατώντας σας συντροφιά με τις δικές σας ξεχωριστές queer ιστορίες καραντίνας.

Μαζί έχουμε τη Γωγώ Τσαμπά, η οποία μιλά για τη ζωή της αλλά και για τον συχνά στερεοτυπικό κόσμο του δημοτικού τραγουδιού.

Στην παρέα μας κι ο Πάρις Θωμόπουλος, ο ηθοποιός από την “Τούρτα της Μαμάς”, που υποδύεται τον γκέι στρατιωτικό, αλλά και ο Evripidis and his Tragedies, που κάνει ποδαρικό στη νέα μας στήλη, με θέμα τους δικούς μας queer καλλιτέχνες.

Τέλος, ο Γιώργος Στριφτάρης μάς συστήνει το νέο του καλλιτεχνικό εγχείρημα, με τίτλο “Plastic”.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις γνωστές μας στήλες μόδας, πολιτισμού, υγείας κλπ.

Αν θες να λάβεις το περιοδικό δωρεάν στο σπίτι σου, πάτα εδώ

Κλείνοντας, η ευχή μας για την χρονιά που έρχεται είναι να μας βρει όλες, όλους, όλα … together (μαζί).

Editorial 94

Από απόσταση. Νομίζω, πως αν θα έπρεπε να αφιερώσουμε μια φράση στη χρονιά που φεύγει, θα ήταν αυτή. Όλα τα κάναμε από απόσταση. Επικοινωνήσαμε από απόσταση, φοβηθήκαμε από απόσταση, μέχρι που και ερωτευτήκαμε (ή χωρίσαμε) από απόσταση. Και ενώ πολύ εύκολα μπορούμε να κατηγορήσουμε τον κορονοϊό για την απόσταση αυτή, φοβάμαι πως τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά. Γιατί, αν το καλοσκεφτούμε, κάποιες από αυτές τις αποστάσεις υπήρχαν ήδη. Απλώς, τώρα με την πανδημία έγιναν πιο εμφανείς ή για να το πούμε πιο σωστά, χάσαμε τη δικαιολογία να προσποιούμαστε ότι δεν τις βλέπουμε. Κάτι άλλο που πρέπει να πούμε για τις αποστάσεις είναι, πως δεν είναι ίδιες για όλα τα άτομα. Για εμάς τους ΛΟΑΤ+ για παράδειγμα, αυτές οι αποστάσεις ήταν μεγαλύτερες. Ίσως γιατί πάντα η κοινωνία συνήθιζε να μας τοποθετεί λίγο πιο πίσω σε σχέση με τα υπόλοιπα κομμάτια της – να μια άλλη απόσταση που έγινε ιδιαίτερα εμφανής αυτή τη χρονιά. Το 2020, όμως, φεύγει αφήνοντας μας – πέρα από πολλές δυσκολίες – και ένα σημαντικό μήνυμα. Να μειώσουμε αυτές τις αποστάσεις. Να έρθουμε όλες, όλοι, όλα λίγο πιο κοντά, ώστε να αισθανθούμε πιο (κοινωνικά) ασφαλείς, απέναντι σε αυτό που θα μας φέρει το νέο έτος. Εμείς, εδώ στο περιοδικό, κάναμε την αρχή. Μειώσαμε τις αποστάσεις και φτάσαμε έξω από το σπίτι σας. Για να σας δείξουμε ότι είμαστε εδώ. Για να σας ευχηθούμε εκείνο το “καλή χρονιά”, που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη. Καλώς σας βρήκα!

Βασίλης Θανόπουλος