Κλίβελαντ: Ένα σχολείο κάνει τη μάθηση ευκολότερη για τα ΛΟΑΤΚ παιδιά

17/12/2020
από
σχολείο, Κλίβελαντ, ΛΟΑΤΚ παιδιά

Μια συνεργασία μεταξύ του LGBT Community Center of Greater Cleveland και του Metropolitan School του Κλίβελαντ, με τίτλο: «A School Of One» δημιουργεί ένα συμπεριληπτικό σχολείο.

Το LGBT Community Center άνοιξε μόλις τον Ιούνιο του 2019, ως ένας φάρος φωτός για την ΛΟΑΤΚ τοπική κοινότητα του Κλίβελαντ.

Η Dajon Battle, ως μία από τις διαχειρίστριες προγραμμάτων του Metropolitan School της περιοχής, είδε το νέο αυτό ΛΟΑΤ Κέντρο στην περιοχή ως μία ευκαιρία να προσφέρει στη ΛΟΑΤΚ νεολαία, εντός της σχολικής κοινότητας, περισσότερη ασφάλεια και περαιτέρω ευκαιρίες.

Έτσι, από την πρώτη μέρα που άνοιξε το κέντρο, το επισκέφτηκε και ξεκίνησε να συζητά για μία συνεργασία μεταξύ του σχολείου και του ΛΟΑΤ Κέντρου.

«Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό οι μαθήτριες/τές/@ μας να βλέπουν τους εαυτούς τους κάθε μέρα» , λέει η Battle. “Αν είμαι σε ένα περιβάλλον που είναι γεμάτο με άτομα που μοιάζουν μ’ εμένα, ακούγονται σαν εμένα, μιλούν σαν εμένα, και ντύνονται σαν εμένα, τότε αισθάνομαι πιο άνετα στην εκπαίδευση μου, στη ζωή μου, στη φωνή μου, και στο δέρμα μου.”

Τον Σεπτέμβριο, η Battle συνεργάστηκε με τη διευθύντρια προγραμμάτων του LGBT Center, Gulnar Feerasta, για να ξεκινήσει το πρόγραμμα «School of One: Λύσεις για παγκόσμια ζητήματα στο επίκεντρο». Το σχολείο εντάσσεται, μαζί με άλλα οκτώ σχολεία της περιοχής, σε μια προσπάθεια παροχής πρόσβασης στην εκπαίδευση για μια κοινότητα χωρίς αποκλεισμούς.

Ακολουθώντας το μοντέλο του “School of One” , μαθήτριες/τές/@ ηλικίας 14-22, που φοιτούν στο σχολείο θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σ’ ένα βασικό πρόγραμμα σπουδών με διδασκαλία ένα προς ένα. Επιπρόσθετοι πόροι, όπως του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Ηγεσίας Center’s QYou, θα καλύψουν μια σειρά από ενότητες, που αφορούν στη μελέτη της σεξουαλικότητας και της ποικιλομορφίας φύλου, της ΛΟΑΤΚΙ+ ιστορίας, της κουήρ σεξουαλικής εκπαίδευσης, της υποστήριξη και άλλα, διάρκειας 13 εβδομάδων. Και δεδομένου ότι είναι το πρώτο δημόσιο σχολείο της χώρας, που ιδρύθηκε σε ΛΟΑΤ κέντρο, έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα ασφαλές μαθησιακό περιβάλλον.

«Το περιβάλλον έχει μεγάλη σχέση με τη συνολική ευημερία» , λέει η Feerasta. “Έχουμε πολλά έφηβα άτομα που μας έχουν αποκαλύψει τον εκφοβισμό, τον σωματικό εκφοβισμό και τη βία που αντιμετωπίζουν στα σχολεία.” 

Πριν από την πανδημία, το Κέντρο ήταν σε καλό δρόμο για να προσελκύσει περίπου 20 μαθήτριες/τές/@, αλλά όσο υπάρχουν κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, η τρέχουσα εγγραφή έχει μειωθεί στα οκτώ άτομα, με τα μαθήματα να πραγματοποιούνται διαδικτυακά. Ωστόσο, η σημασία ενός τέτοιου σχολείου δεν παραβλέπεται.

«Η διαφορά που μπορεί να κάνει το να μπορεί ένα άτομο να βρίσκεται σε έναν ασφαλή χώρο και ένα ασφαλές περιβάλλον και να είναι ο αυθεντικό, αληθινά ο εαυτός του, ειδικά για τα τρανς και τα non-binary άτομα, είναι τεράστια» , λέει η Feerasta. “Αυτό το σχολείο είναι το αποκορύφωμα όλης της αγάπης και της υποστήριξης και του πάθους που οι άνθρωποι με την πάροδο των ετών έχουν ρίξει στο Κέντρο … ανεξάρτητα από την ηλικία σας.” 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!