Τι αναφέρει η εφημερίδα της κυβερνήσεως για τις συντάξεις και το επίδομα του HIV/AIDS

01/12/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα της κυβερνήσεως, στις 8 Νοεμβρίου 2011, οι οροθετικοί, χωρίζονται πλέον σε τρεις κατηγορίες.

Πρώτο επίπεδο- Πρώιμο στάδιο ( ασυμπτωματικοί ασθενείς με CD4>500/μl )

Εδώ αναφέρεται ότι “ενδέχεται ορισμένοι ασθενείς να εμφανίζουν χρόνια λεμφαδενοπάθεια ή δερματικά εξανθήματα, ονυχομυκητίαση, υποτροπιάζοντα επιχείλιο έρπη, κολπική μυκητίαση”. Ποσοστό αναπηρίας 10-20%

Δεύτερο επίπεδο-Ενδιάμεσο στάδιο ( CD4 200-500/μl. )

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν “ασυμπτωματικοί ασθενείς ή με γενικά συμπτώματα ( πυρετός, ιδρώτες, απώλεια βάρους, διαρροïκό σύνδρομο ), υποτροπιάζοντα επεισόδια έρπητα ζωστήρα, στοματοφαρυγγική ή υποτροπιάζουσα κολπική μυκητίαση, δυσπλασία ή in situ καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, ιδιοπαθή θρομβοπενική πορφύρα, πνευμονία, περιφερική νευροπάθεια, νευρογνωσιακές διαταραχές, κλπ. Η πτώση των CD4<350/μl ή/και η εμφάνιση συμπτωμάτων επιβάλλουν την έναρξη αντιρετροικής αγωγής.” Ποσοστό αναπηρίας 40-50% ( με λίγα λόγια δε λαμβάνουν επίδομα !!!!! ) Ποσοστό αναπηρίας στα άτομα με τα προαναφερόμενα συμπτώματα 67% για ένα χρόνο και στη συνέχεια εφόσον λαμβάνουν αντιρετροική αγωγή και είναι συμπτωματικά 50%.

Τρίτο επίπεδο- Προσωρημένο/τελικό στάδιο ( CD4 κυττάρων < 200/μl. )

Εδώ η εφημερίδα της κυβερνήσεως αναφέρει “Εμφανίζονταιτα νοσήματα που καθορίζουν το AIDS : πνευμονία απο P. Jiroveci, τοξοπλασμώση εγκεφάλου, μυκητιασική οισοφαγίτιδα, κρυπτοσποριδίωση, μικροσποριδίωση φυματίωση, διηθητικό καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, σάρκωμα Kaposi, λεμφώματα, νευροπάθεια. Στο τελικό στάδιο με CD4 < 50/μl εμφανίζονται νοσήματα όπως διάχυτη νόσο από κυτταρομεγαλοïό/αμφιβληστροειδίτιδα, διηθητικές μυκητιάσεις, διάχυτη νόσο από mycobacterium avium complex, κρυπτοκοκκίκη μηνιγγίτιδα, προοδευτική πουλεστιακή λευκοεγκεφαλοπάθεια, σύνδρομο απίσχνανσης, άνοια.”

Ποσοστό αναπηρίας κατά την εμφάνιση των νοσημάτων αυτών και για όσο διαρκούν 80-άνω 80%.

Επί εμφάνισης καρκίνου, άνω 80%.

Επί μερικής ανοσολογικής αποκατάστασης λόγω αντιρετροικής αγωγής και θεραπείας ευκαιριακής λοίμωξης, 80%.

Επί μη αναστρέψιμων οργανικών βλαβών τα ποσοστά αναηρίας, εξετάζονται κατά περίπτωση οργανικής βλάβης.

Για να δείτε την εικόνα μεγαλύτερη κάντε πάνω της κλικ

 

 

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!