Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αγγελίδης γράφει για την ΕΦ.ΣΥΝ. σχετικά με τη μήνυση που κατέθεσε ο μεσίτης, που εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Ζακ. Αναφέρεται χαρακτηριστικά σε πολύ αργοπορημένη αντίδραση και σε προσπάθεια “με προκλητικό τρόπο να παρουσιάσει το θύμα σαν θύτη και τον εαυτό του σαν θύμα.”

Διαβάστε:

Να παρουσιάσει τον εαυτό του ως θύμα επιχειρεί για άλλη μία φορά ένας από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, ο Θ.Χ., με ετεροχρονισμένη μήνυση σε δημοσιογράφο.

Μήνυση κατά της δημοσιογράφου της εφημερίδας «Εργατική Αλληλεγγύη» Αφροδίτης Φράγκου για ψευδή κατάθεση, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση έχει καταθέσει ο μεσίτης Θ.Χ., ο ένας από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, επιχειρώντας άλλη μία φορά με προκλητικό τρόπο να παρουσιάσει το θύμα σαν θύτη και τον εαυτό του σαν θύμα.

Η δημοσιογράφος είχε δεχτεί επίθεση με γροθιά στο σαγόνι στις 23 Δεκεμβρίου 2019 το απόγευμα στην οδό Γλάδστωνος, στο σημείο της δολοφονίας, επειδή αφαίρεσε από τα ρολά του κοσμηματοπωλείου αφίσες ακροδεξιού περιεχομένου, που σκέπαζαν γκράφιτι αφιερωμένο στη μνήμη του Ζακ. Οι αφίσες απεικόνιζαν τον δικέφαλο αετό, σύμβολο με ιδιαίτερη αίγλη στον ακροδεξιό και εθνικιστικό χώρο, και ανέγραφαν το σύνθημα «Δικαιοσύνη για όλους», που αμφισβητεί το κεντρικό σύνθημα του κινήματος «Justice for Zak/Zackie» («Δικαιοσύνη για το Ζακ/τη Ζάκι»). Σύμφωνα με την καταγγελία της κ. Φράγκου, που είχε δημοσιοποιήσει η «Εφ.Συν.» (27/12/2019), την ώρα που αφαιρούσε τις αφίσες, αισθάνθηκε κάποιον να την τραβά και να της λέει ότι αυτό που κάνει «είναι φασιστικό». Η δημοσιογράφος αντέδρασε, με αποτέλεσμα να δεχτεί τη γροθιά του δράστη στο σαγόνι, ενώ της φώναζε «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;». Η δημοσιογράφος τον φωτογράφισε για να μπορέσει να τον ταυτοποιήσει αργότερα, όπως και έγινε.

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Ο κατηγορούμενος μεσίτης ξαναχτύπησε!

Ο μεσίτης υπέβαλε μήνυση εναντίον της δημοσιογράφου ύστερα από εννέα ολόκληρους μήνες, στις 30 Σεπτεμβρίου, παρόλο που ήταν γνωστή από την πρώτη στιγμή η δική της μήνυση. Σύμφωνα με τον μηνυτή και τους μάρτυρες που κατέθεσαν, δεν θα μπορούσε να επιτεθεί στη δημοσιογράφο, καθώς δεν την πλησίασε, αλλά βρισκόταν σε απόσταση.

Ισχυρίζεται ότι τη ρώτησε σε ήρεμο τόνο γιατί αφαιρεί τις αφίσες και της ζήτησε να του τις δώσει, ενώ εκείνη άρχισε να τον αποκαλεί «δολοφόνο» και «φασίστα» και να τον φωτογραφίζει, λέγοντας ότι είναι δημοσιογράφος και θα γράψει εναντίον του. Όπως όμως σημειώνει η κ. Φράγκου, εκείνη την ώρα δεν γνώριζε ποιος είναι ο δράστης και δεν θα μπορούσε να τον αποκαλέσει «φασίστα» και «δολοφόνο». Επιπλέον, και μόνο το γεγονός ότι ο δράστης της ζήτησε να του δώσει τις αφίσες διαψεύδει ότι βρισκόταν σε μακρινή απόσταση.

Υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία στη μήνυση. Ο μεσίτης, ο οποίος μάλιστα δηλώνει δικηγόρος Πατρών, μολονότι δεν έχει εντοπιστεί το όνομά του στον δικηγορικό σύλλογο της πόλης, δεν διαψεύδει ότι διατηρεί τον λογαριασμό «snake» στο τουίτερ, από το οποίο έχει εξαπολύσει επιθέσεις στον Ζακ Κωστόπουλο και τους υποστηρικτές του. Επιπλέον, δεν φαίνεται να θεωρεί συκοφαντικούς τους χαρακτηρισμούς «δολοφόνος» και «φασίστας» – η κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης αφορά μόνο τον ισχυρισμό της δημοσιογράφου ότι τη χτύπησε.

Τέλος, φαίνεται να δέχεται ότι τις αφίσες τις είχε τοποθετήσει ο ίδιος. Μάλιστα, λίγα λεπτά πριν από το περιστατικό, είχε ανεβάσει στο τουίτερ τις αφίσες σε φωτογραφία, προκαλώντας τη δημοσιογράφο Μαρία Λούκα, η οποία δραστηριοποιείται έντονα στην υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου. «Μαρία, έλα να τα βγάλεις, γιατί γουστάρεις τρελά την αλήθεια και τη δικαιοσύνη», έγραφε.

Το βράδυ μετά την επίθεση, ανέβασε φωτογραφία της κ. Φράγκου, σχολιάζοντας: «αυτό το φασιστάκι που φαντασιώνεται ότι το δέρνουν για να το παίξει “αναρχομπουμπουλίνα” είναι εναντίον της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και υπέρ της αδικίας για τους ταξικούς εχθρούς».

Δεν είναι η μόνη φορά που αποκαλύπτει ότι κίνητρο για τις πράξεις του είναι η ακροδεξιά του ιδεολογία. «Το γεγονός πως ο Θεός με έβαλε απέναντι σε Εθνομηδενιστές, αντίχριστους και οργανωμένους παραβατικούς που έχουν ως ταξικό εχθρό τον βιοπαλαιστή επαγγελματία και τους οικογενειάρχες, είναι Υψιστη αποστολή που θα την πάω και εγώ μέχρι τέρμα», έγραφε το καλοκαίρι.