Την παραίτησή του ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες ο Ούγγρος ευρωβουλευτής József Szájer, μετά τη δημοσιοποίηση της σύλληψής του από τις βελγικές αρχές επειδή συμμετείχε σε ένα γκέι σεξ πάρτι, παρά την απαγόρευση λόγω της πανδημίας. 

Ο Szájer ανήκει στο ακροδεξιό κόμμα του Ούγγρου πρωθυπουργού, Βίκτορ Ορμπάν και συμβαδίζει με την ομοφοβική του ρητορική.

Μάλιστα, ο εν λόγω πολιτικός, είχε πρωτοστατήσει στη σύνταξη του ομοφοβικού νόμου που συντάχθηκε στην Ουγγαρία.

Το παράνομο πάρτι διεξήχθη στο υπόγειο ενός μπαρ στην οδό Rue des Pierres, στο κέντρο των Βρυξελλών το βράδυ της Παρασκευής και συμμετείχαν τουλάχιστον 25 άτομα.

Η δήλωση του Ζάγιερ Γιόζεφ:

«Οι ειδήσεις στον βελγικό τύπο ανέφεραν για ένα ιδιωτικό πάρτι στις Βρυξέλλες την Παρασκευή. Ήμουν παρών. Αφού η αστυνομία ζήτησε την ταυτότητά μου και – καθώς δεν είχα ταυτότητα – δήλωσα ότι ήμουν ευρωβουλευτής.

Η αστυνομία συνέχισε τη διαδικασία και τελικά με επίσημη προφορική προειδοποίηση και οδήγησε στο σπίτι. Δεν χρησιμοποίησα ναρκωτικά. Προσφέρθηκα στην αστυνομία να κάνει μια άμεση δοκιμή, αλλά δεν το έκαναν.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας βρήκαν χάπι «έκσταση», αλλά δεν είναι δικό μου, δεν έχω καμία γνώση ποιος το είχε και πώς βρέθηκε εκεί.

Λυπάμαι βαθιά για την παραβίαση των περιορισμών για τον COVID, ήταν ανεύθυνη από την πλευρά μου. Είμαι έτοιμος να πληρώσω το πρόστιμο που ορίζεται. Κατέληξα στην παραίτησή μου την Κυριακή εξάγοντας τα πολιτικά και προσωπικά συμπεράσματά μου.

Ζητώ συγγνώμη από την οικογένειά μου, στους συναδέλφους μου, στους ψηφοφόρους μου. Τους ζητώ να αξιολογήσουν το λάθος μου στο φόντο των 30 ετών αφοσιωμένης και σκληρής δουλειάς. Το λάθος είναι αυστηρά προσωπικό, είμαι ο μόνος που έχω την ευθύνη για αυτό. Ζητώ από όλους να μην το επεκτείνουν στην πατρίδα μου (Ουγγαρία) ή στην πολιτική μου ομάδα (ΕΛΚ).

Ζάγιερ Γιόσεφ/Szájer József»