Το Positively Different Short Film Festival επιστρέφει για το 2021, μετά την μεγάλη επιτυχία του περασμένου Φεβρουαρίου.

Το φύλο, η σεξουαλικότητα, η φυλή, η τάξη, η εθνικότητα, η θρησκεία, η αρτιμέλεια – είναι παράγοντες που μπορούν να καθορίσουν το παρόν και το μέλλον, τα εμπόδια και τις προοπτικές μας. Το PDSFF21 εστιάζει στα σημεία τομής τους ακολουθώντας ιστορίες χαρακτήρων, ατόμων και κοινοτήτων που βιώνουν τα σύνθετα συστήματα καταπίεσης των σύγχρονων κοινωνιών.

Φωτίζοντας πτυχές της διαδρομής ζωής των «άλλων» – άλλοτε με ρεαλισμό και χιούμορ κι άλλοτε με αφαίρεση και πειραματισμό – το Positively Different φιλοδοξεί να γίνει σημείο αναφοράς για την προώθηση της διαθεματικότητας και την εξοικείωση του κοινού με θέματα διακρίσεων, δίνοντας χώρο στην από κοινού δημιουργία, τη δικτύωση και τη διαμόρφωση διεκδικήσεων.

Ξεκινώντας με μια πληθώρα ταινιών από όλο τον κόσμο, η επιμελητική ομάδα του φεστιβάλ επιλέγει τις 30 φιναλίστ ταινίες που θα παρουσιαστούν από 19 έως 21 Μαρτίου 2021 στο ΤΡΙΑΝΟΝ διαγωνιζόμενες για 3 βραβεία – κριτικής επιτροπής, κοινού και καλύτερης ελληνικής παραγωγής.

Κινηματογραφίστριες και ντοκιμαντερίστες συμμετέχουν με τις δημιουργίες τους οι οποίες θα πλαισιωθούν από παραστάσεις, συζητήσεις και δρώμενα από καλλιτέχνες και εικαστικές ομάδες. Η φετινή διοργάνωση ολοκληρώνεται την Διεθνή Ημέρα κατά των Διακρίσεων και θα γιορταστεί μαζί με όλες και όλους που μοιράζονται το όραμα και τις επιδιώξεις μας.


Πληροφορίες φεστιβάλ

Website: https://www.positively-different.net/
Facebook: https://www.facebook.com/positivelydifferentff
Instagram: https://www.instagram.com/positivelydifferentff/?hl=en

Παρασκευή έως Κυριακή, 19, 20 και 21 Μαρτίου 2021 Κινηματογράφος TΡΙΑΝΟΝ
Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 (Μετρό Βικτώρια) Οργάνωση παραγωγής: Inter Alia