Αρχιεπίσκοπος μιλά για «ατιμάτωση του Θεού» με την αναγνώριση του γάμου για ομόφυλα ζευγάρια

27/11/2020
από
Britain's Prince William (C-L) and his wife Catherine (C-R) and the Archbishop of Sydney Glenn Davies (L) and the Dean of Sydney, Phillip Jensen (R) arrive at St. Andrew's Cathedral for Easter Sunday service in Sydney on April 20, 2014. Britain's Prince William, his wife Kate and their son Prince George are on a three-week tour of New Zealand and Australia. AFP PHOTO/Saeed KHAN (Photo credit should read SAEED KHAN/AFP/Getty Images)

Ο Γκλεν Ντέιβις, αρχιεπίσκοπος της αγγλικανικής εκκλησίας του Σίδνεϊ, επέκρινε την ψηφοφορία του δικαστηρίου, για να επιτρέπεται η ευλογία των γάμων μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, χαρακτηρίζοντάς την ως «ευλογία της αμαρτίας.»

Παρά τον ισχυρισμό ότι η εκκλησία του «καλωσορίζει όλους τους ανθρώπους» , ο Ντέιβις είπε ότι «η διδασκαλία της Βίβλου, και επομένως της αγγλικανικής εκκλησίας, ήταν ότι η σεξουαλική ένωση δύο ατόμων του ίδιου φύλου ήταν αμαρτία.»

Πέρυσι, μια ψηφοφορία στην αγγλικανική επισκοπή Wangaratta της Βικτώρια επέτρεψε στους ιερείς να ευλογούν επίσημα τα ομόφυλα ζευγάρια, που είχαν ήδη παντρευτεί.

Οι ηγέτες της εκκλησίας έφεραν στη συνέχεια την απόφαση στο Εφετείο, το ανώτατο δικαστήριο της εκκλησίας. Στις 11 Νοεμβρίου, το δικαστήριο ψήφισε πέντε προς ένα υπέρ του να επιτρέπεται η ευλογία των γάμων μεταξύ ζευγαριών του ίδιου φύλου. Όμως, η εκκλησία παρά την απόφαση εξακολουθεί να μην επιτρέπει στους ιερείς να το κάνουν.

Τι αναφέρει η απόφαση;

Στην απόφαση-ορόσημο, το δικαστήριο έγραψε: «Η ευλογία των γάμων μεταξύ των ζευγαριών του ιδίου φύλου δεν συνεπάγεται απαραιτήτως άρνηση του Θεού.» 

Ανέφερε ότι η ισότητα των γάμων στην Αυστραλία έδειξε το «εξελισσόμενο κοινωνικό και νομικό περιβάλλον στην αυστραλιανή κοινωνία, όπου η εκκλησία ασκεί την αποστολή της.»

Ωστόσο, ο Ντέιβις είπε ότι η απόφαση ήταν «δύσκολο να την καταλάβει κανείς, καθώς είναι αντίθετη με τη διδασκαλία της Βίβλου» και «υπονομεύει τη σαφή διδασκαλία της Γραφής και ως εκ τούτου ατιμάζει τον Θεό.»

Πρόσθεσε, ότι η γενική σύνοδος της αγγλικανικής εκκλησίας θα εξετάσει το ζήτημα το 2021 και θα συζητήσει, εάν η απόφαση αντικατοπτρίζει «τις Παλαιές και τις Νέες Διαθήκες [που] είναι ο απόλυτος κανόνας και πρότυπο πίστης.» Ισχυρίζεται ότι εκεί «περιέχονται όλα τα απαραίτητα για τη σωτηρία.»

Ο πρώην επίσκοπος Αιδεσιμότατος Τζον Παρκ, ο οποίος προώθησε την αρχική ψηφοφορία στην Wangaratta, γιόρτασε την απόφαση του δικαστηρίου.

Συζητώντας τις επικρίσεις του Ντέιβις, ο Παρκ είπε ότι ορισμένες επισκοπές, «του Σίδνεϊ ανάμεσά τους», παίρνουν μια «πολύ κυριολεκτική άποψη» της γραφής.

«Υπάρχουν πολλές επισκοπές που θέλουν να κοιτάξουν πίσω από τις λέξεις και να εξετάσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες γράφτηκαν οι γραφές» , συνέχισε.

«Η σύγχρονη θεολογική άποψη λέει ότι η αγάπη του Θεού και η αποδοχή του Θεού είναι η πρωταρχική αρετή.»

Αυτό ακολουθεί το πρόσφατο νομοσχέδιο της Βικτώριας για την απαγόρευση της θεραπείας μεταστροφής στην πολιτεία. Οι νομοθέτες δήλωσαν ότι οι ψευδο-επιστημονικές πρακτικές «δε θα γίνουν ανεκτές.»

Ο Παρκ είπε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για ζευγάρια του ίδιου φύλου, που αγαπούν η μία την άλλη κι ο ένας τον άλλον, και είναι πιστά η μία στην άλλη κι ο ένας στον άλλο, και που, εδώ και πολύ καιρό, βρίσκονται στα όρια της εκκλησίας.

«Αυτό, ελπίζω, είναι ένα σημάδι ότι ο Θεός σας αγαπά και σας καλωσορίζουμε.» 

https://avmag.gr/128528/sygkinisi-christianoy-voyleyti-me-tin-apagoreysi-tis-pseyto-therapeias-metastrofis/




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!