Άγνωστοι δράστες ξυλοκόπησαν, λιθοβόλησαν και εγκατέλειψαν μία τρανς γυναίκα, αφήνοντάς τη να πεθάνει στη μέση του πουθενά, στα περίχωρα ενός αυτοκινητόδρομου στο Maranhão της Βραζιλίας, νωρίτερα αυτόν το μήνα.

Η μόλις 20 ετών Estefane ‘Stephanie’ Borges βρέθηκε αναίσθητη, κατά μήκος του BR-222 στη βορειοανατολική πολιτεία.

Οι περαστικοί, κι οι τοπικές αρχές δήλωσαν, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ότι βρήκαν την Borges σε μια δασώδη γωνιά κοντά στο θέρετρο Χουτσάρα στο Τσαπαντίνα, λίγο έξω από την είσοδο μιας αποθήκης. Αποδείχθηκε, σύμφωνα με ομάδα ακτιβιστριών/στών, ότι βρέθηκε ζωντανή να «υποφέρει από τον πόνο.»

Αγαπημένα της πρόσωπα έσπευσαν στο σημείο και την οδήγησαν στην κοντινή μονάδα υγειονομικής περίθαλψης (Unidade de Pronto Atendimento), όπου βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση αυτήν τη στιγμή. Η ομάδα ερευνών της αστυνομίας (Polícia Civil) έχει ξεκινήσει έρευνα.

Η κακοποίηση σε βάρος των τρανς ατόμων έχει αυξηθεί στη Βραζιλία με επικεφαλής τον ομοφοβικό Jair Bolsonaro – και επιδεινώνεται κάθε χρόνο όλο και περισσότερο. Γύρω στα 152 τρανς άτομα έχουν δολοφονηθεί φέτος στη Βραζιλία, σύμφωνα με ομάδες παρακολούθησης, καθώς η τρανσφοβική βία διογκώνεται με μια αγριότητα, που προκαλεί έντονη ανησυχία στις ακτιβιστικές ομάδες.

Ωστόσο, τα στοιχεία είναι ακόμη υψηλότερα, καθώς πολλές δολοφονίες τρανς Βραζιλιάνων δεν διαχειρίζονται σωστά από τις αρχές ή δεν καταγράφονται ως τέτοια.

Πέρυσι, η Βραζιλία βρέθηκε να είναι η πιο θανατηφόρα χώρα για τους τρανς ανθρώπους, με κάποιες μετρήσεις να δείχνουν ότι ένα τρανς άτομο δολοφονείται σχεδόν κάθε μέρα σε ένα έθνος 200 εκατομμυρίων.

Δεν προκαλεί έκπληξη, λένε οι ακτιβίστριες/στές, λαμβάνοντας υπόψη την άνοδο του Jair Bolsonaro, του προέδρου της χώρας που είναι ένας «υπερήφανος ομοφοβικός.»  

Πρώτη κίνηση του ακροδεξιού Βραζιλιάνου Προέδρου: Αποκλεισμός της LGBT κοινότητας