Νέα Ζηλανδία: Ένοπλη απειλή εφήβου με στόχο ΛΟΑΤ+ μαθήτριες/τές

27/11/2020
από
ΛΟΑΤ+, Νέα Ζηλανδία, απειλή

Ένα γυμνάσιο στο Ουέλλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας, παρέμεινε κλειστό, μετά από αναφορά από την αστυνομία ότι ένας έφηβος απείλησε να πυροβολήσει ΛΟΑΤ+ μαθήτριες/τές.

Το Γυμνάσιο του Ουέλλινγκτον μετά από παρέμβαση της αστυνομία έκλεισε την Πέμπτη το πρωί (26 Νοεμβρίου), λόγω «σοβαρής απειλής» μέσω των κοινωνικών μέσων.

ΛΟΑΤ+, Νέα Ζηλανδία, απειλή

Ο επίδοξος δράστης είπε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι σχεδίαζε να ανοίξει πυρ μέσα στο σχολείο, ισχυριζόμενος ότι ήταν «τόσο ενθουσιασμένος.» 

Ένας μαθητής και ένας γονέας αργότεραδήλωσαν στο Stuff.co.nz ότι ο επιτιθέμενος σχεδίαζε να στοχεύσει συγκεκριμένα ΛΟΑΤ+ παιδιά, ωστόσο, η αστυνομία επέμεινε αργότερα ότι «δεν υπάρχουν πληροφορίες που να υποδηλώνουν ότι κάποια συγκεκριμένη ομάδα ήταν συγκεκριμένος στόχος.»

Το Γυμνάσιο του Ουέλλινγκτον έκλεισε για μια ώρα περίπου στις 8:30 π.μ.

Οι απειλές προήλθαν από έναν δημόσιο λογαριασμό στο Instagram, που ανήκει σε έναν έφηβο. Είχε, προηγουμένως, μοιραστεί μια φωτογραφία με ένα πυροβόλο και σφαίρες.

Ένας μαθητής στο Γυμνάσιο του Ουέλλινγκτον είπε ότι ο έφηβος ισχυρίστηκε μέσω του λογαριασμού του στο Instagram, ότι είχε ένα όπλο και σφαίρες και χαρακτήρισε τον εαυτό του ως «ναζί».

Ο λογαριασμός του στο Instagram έχει αφαιρεθεί.

Σε μια δημοσίευση στο Facebook, η διευθύντρια του Γυμνασίου, Ντομίνικ Κιλάλα, έγραψε ότι το σχολείο είχε λάβει «σοβαρή απειλή» βίας και είπε σε μαθήτριες και μαθητές ότι θα έπρεπε να παραμείνουν στην τάξη τους, έως ότου επιλυθεί η κατάσταση.

«Όλες/οι οι μαθήτριες/τές, το προσωπικό και τα άτομα που βρίσκονταν στο σημείο είναι ασφαλή. Όλες/οι πήγαν πολύ καλά και ανταποκρίθηκαν στις οδηγίες. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω προσωπικά για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη σας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.» 

Ένας έφηβος συνελήφθη την Πέμπτη και κατηγορήθηκε για κατοχή πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών. Τέθηκε υπό κράτηση, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Εμφανίστηκε ενώπιον δικαστή στο δικαστήριο νεολαίας της πόλης την ίδια μέρα το απόγευμα και η αστυνομία είπε ότι θα παραπεμφθεί στο Youth Aid.




Δες και αυτό!