Jonathan Van Ness: Γείωσε επικά τον John Cleese και τη τρανσφοβία του

24/11/2020
από
Jonathan Van Ness, John Cleese

Ο Jonathan Van Ness απάντησε μέσω του Twitter στον John Cleese, μοναδικά και όπως του άξιζε, σε τρανσφοβικό «αστείο» και σε αντίστοιχα σχόλια.

Ο δημοφιλής ηθοποιός, John Cleese, γνωστός από την ταινία του 1975 “Fawlty Towers” (Ένα τρελό, τρελό ξενοδοχείο), έκανε ένα “αστείο” για το φύλο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το σαββατοκύριακο, απαντώντας σε μία κριτική που του γίνεται, επειδή υποστηρίζει τις τρανσφοβικές δηλώσεις της J.K. Rowling.

Ο John Cleese είπε:

“Κατά βάθος, θέλω να είμαι γυναίκα αστυνομικός από την Καμπότζη. Επιτρέπεται αυτό, ή δεν είμαι ρεαλιστής;” 

Σε ένα άλλο tweet, ο Cleese το συνέχισε:

«Φοβάμαι ότι δεν ενδιαφέρομαι αρκετά για τα τρανς άτομα. Απλώς, ελπίζω ότι είναι ευχαριστημένα και ότι οι άνθρωποι τα αντιμετωπίζουν ευγενικά. Αυτή τη στιγμή, επικεντρώνομαι περισσότερο στις απειλές κατά της δημοκρατίας στην Αμερική, στην ανεξέλεγκτη διαφθορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, στον τρομακτικό βρετανικό Τύπο, στις αποκαλύψεις για την αστυνομική βαρβαρότητα…” 

Σε απάντηση, ο Jonathan Van Ness έγραψε:

“Αγαπητέ @JohnCleese έχετε κάνει πολλά τρανσφοβικά σχόλια εδώ. Φαίνεται ότι, όχι μόνο ενδιαφέρεστε για τα τρανς άτομα, αλλά [ενδιαφέρεστε] επίσης και για την αύξηση της τρανσφοβίας, σε μια εποχή που οι τρανς άνθρωποι δολοφονούνται παγκοσμίως. Τα τρανς και non binary άτομα δεν αντιμετωπίζονται ευγενικά [sic].

“Δοκίμασε να είσαι τρανς, non binary, ή ένα gender non conforming άτομο, ειδικά Μαύρο και με διαφορετικό του λευκού χρώμα δέρματος, ΜΟΝΟ ΣΟΥ, σε μια αγροτική πόλη, ή οπουδήποτε στον κόσμο. Οι @jk_rowling & @JohnCleese αυτού του κόσμου δε θα το μπορούσαν ποτέ.” 

Το 33χρονο αστέρι του Queer Eye, Jonathan Van Ness, που αυτοπροσδιορίζεται ως  non binary, πρόσθεσε:

«Τόσο άσπλαχνο να χτυπάς συνεχώς μια περιθωριοποιημένη ομάδα ανθρώπων.»

“Αντί να ανησυχείς για την αμερικανική δημοκρατία, ανησύχησε για την τρανσφοβία που υπάρχει το Ηνωμένο Βασίλειο. Ανησύχησε για την εντυπωσιακή ανισότητα που αντιμετωπίζει η χώρα σου και κράτα τα ΛΟΑΤΚΙ θέματα μακριά από το βρωμόστομά σου, εκτός εάν ως εκ θαύματος γίνεις σύμμαχος.” 

Ο Jonathan Van Ness πρόσθεσε αργότερα:

“Οι τρανς & non-binary άνθρωποι υπάρχουμε εδώ και χιλιάδες χρόνια. Αψηφήσαμε τις κοινωνικές προσδοκίες και βρήκαμε έναν τρόπο να επιβιώνουμε κυριολεκτικά όλην την ώρα. […] Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την ισότητα.” 




Δες και αυτό!