Ο Jonathan Van Ness έκανε coming out ως non-binary

11/06/2019
από

Ο Jonathan Van Ness, ο grooming guy του Queer Eye, έκανε πρόσφατα coming out ως nonbinary, διευκρινίζοντας ότι «προτιμάει τις αντωνυμίες στο αρσενικό, αλλά δεν αυτοπροσδιορίζεται ως «άνδρας» .


Ως παιδί, ο Van Ness έπαιρνε τις σκιές και τα κραγιόν της μητέρας του, τα ψηλά της τακούνια και τα μαντίλια της κι έπαιζε στο υπόγειο του σπιτιού του, αλλά ποτέ δεν ένιωθε ότι μπορούσε να τα φορέσει όλα αυτά στο σχολείο, όπου συχνά ήταν θύμα εκφοβισμού, επειδή ήταν διαφορετικός.

“Όσο μεγαλώνω, τόσο περισσότερο πιστεύω ότι είμαι non-binary – είμαι gender nonconforming. Κοίτα, είναι μέρες που αισθάνομαι σαν άνδρας, αλλά μετά, είναι άλλες μέρες που αισθάνομαι σα γυναίκα. Δεν ξέρω – Πιστεύω ότι η ενέργειές μου εκτείνονται παντού.

Με κάθε ευκαιρία που μου δίνεται για να σπάσω τα στερεότυπα του δίπολου, το κάνω, είμαι εκεί. Νομίζω ότι πολλές φορές το φύλο χρησιμοποιήθηκε για να απομακρύνει και για να διχάσει. Είναι ένα κοινωνικό κατασκεύασμα, στο οποίο δεν αισθάνομαι ότι ταιριάζω. Συνήθιζα να σκέφτομαι: “Α, είμαι ένας gay άνδρας” , αλλά δε μπορούσα να σκεφτώ ότι επιτρέπεται να είμαι nonconforming ή genderqueer ή nonbinary — σκεφτόμουν πάντα ότι είμαι ‘ένας gay άνδρας’ γιατί απλά αυτή ήταν η ταμπέλα που νόμιζα ότι έπρεπε να έχω.” 

Είπε ακόμη ότι τα social media κατάφεραν να αναδείξουν τις επιλογές που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι ως προς την έκφραση του φύλου τους και πρόσθεσε ότι τα περισσότερα από τα πρότυπά του είναι γυναίκες όπως η μητέρα του, η γιαγιά του και οι pop divas, όπως η Gloria Estefan, η Celine Dion, η Arethra Franklin, η Shania Twain κι η Mariah Carey.




Δες και αυτό!