Σχεδόν τα μισά ΛΟΑΤ+ άτομα στην Αγγλία δεν αισθάνονται ασφαλή στο σχολείο, με περισσότερο από το ένα τρίτο των μαθητών να λέει ότι ο ομοφοβικός και ο τρανσφοβικός εκφοβισμός είναι συχνός, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.

Οι ΛΟΑΤ+ μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν διπλάσιες πιθανότητες (42%) να βιώσουν εκφοβισμό σε σύγκριση με μαθητές που δεν είναι ΛΟΑΤ +, καταλήγει η έρευνα του οργανισμού Diversity Role Models (DRM), στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 6.000 μαθητές σε 90 σχολεία.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 46% των ΛΟΑΤ+ μαθητών δεν ένιωθε ασφαλές στο σχολείο.

«Το μέρος στο οποίο βασίζεστε για να σας προετοιμάσει για τον κόσμο … δεν είναι επί του παρόντος ασφαλές αν είστε ΛΟΑΤ+», είπε η ανοιχτά λεσβία παρουσιάστρια Κλαρέ Μπάλντινγκ, σε πρόλογο της έκθεσης.

«Υπήρξαν τραγικές συνέπειες αφού αρκετοί οι νέοι αφαίρεσαν την ίδια τη ζωή τους επειδή δεν ήξεραν πώς να ξεφύγουν από το συνεχές συναίσθημα απόρριψης», δήλωσε η Μπάλντινγκ.

Στην ερώτηση για το «αν έχουν ακούσει ομο/τρανσφοβικά σχόλια», το 54% των μαθητών απάντησε θετικά σε σύγκριση με το 26% των 2.800 εκπαιδευτικών που συμμετείχαν επίσης στην έρευνα.